Σάββατο 25 Μάρτη 2000 - Κυριακή 26 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
Σήμερα Κυριακή
  • Εργο του Αλ. Φασιανού (1/4)
    Εργο του Αλ. Φασιανού (1/4)
    Τελευταία βραδιά, στο «Μετρό» (Γκύζη και Κάλβου), με τους «Συνήθεις Υποπτους», οι οποίοι, με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους «Είμαι αυτό που κυνηγάω», παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση, βασισμένη στο νέο τους υλικό.
  • Σήμερα, αύριο και την Τετάρτη, η Σιλβί Γκιλέμ θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής, ρεσιτάλ χορού σε χορογραφίες Μορίς Μπεζάρ και Πιερ Νταρντ. Οι βραδιές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της σειράς Μεγάλοι Ερμηνευτές.
Δευτέρα (27/3)
  • Το «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη (Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια, τηλ. 8253489) και το περιοδικό «Διαβάζω» διοργανώνουν κάθε Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, «Ποιητικές και Λογοτεχνικές βραδιές». Αυτή τη Δευτέρα παρουσιάζεται το έργο του Γιώργου Μαρκόπουλου. Προλογίζει ο Ηρακλής Παπαλέξης και διαβάζουν ο ίδιος ο ποιητής και η Μαρίκα Τζιραλίδου.
  • Η Ορχήστρα των Χρωμάτων σε συνεργασία με το Ιδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» (Πολυγνώτου 9 - 11, Πλάκα) διοργανώνουν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφίες». Αυτή τη Δευτέρα, ο Γιώργος Κουμεντάκης διαλέγει κείμενα και μουσικές που αγάπησε. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Γρηγορίου.
  • Τις πρόσφατες ζωγραφικές δημιουργίες της παρουσιάζει από σήμερα στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), η Ευγενία Αθανασάκου. Πρόκειται για μια σειρά έργων (λάδια και τέμπερες), στα οποία πρωταγωνιστεί το τοπίο. Τοπία γεμάτα φως, πλημμυρισμένα από τη χαρά της ζωής και τη δημιουργία.
  • Είκοσι περίπου έργα μεικτής τεχνικής, παρουσιάζει από σήμερα και έως τις 15/4, η ζωγράφος Μαρία Ραζή στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Νίκαιας 10, πλ. Βικτωρίας).
  • «Συνήθεις Υποπτοι», στο «Μετρό» (26/3)
    «Συνήθεις Υποπτοι», στο «Μετρό» (26/3)
    Στο «House of ART» (Σαχτούρη 4 και Σαρρή, Ψυρρή), ο Γιάννης Μπαχ - Σπυρόπουλος (πιάνο - φωνή) παρουσιάζει «Τα νυχτέρια των πόλεων» σε ποίηση Γιώργου Σκούρτη. Μαζί του η Λίλα Σούση (πιάνο).
Τρίτη (28/3)
  • Τελευταία «Τρίτη» για τα «Υπόγεια Ρεύματα», στο «Σταυρό του Νότου» (Φρατζή και Θαρύππου 37, Νέος Κόσμος). Μαζί με τις «Εικόνες στα σύννεφα» τα «Υπόγεια Ρεύματα» παίζουν ένα εκρηκτικό εφ' όλης της ύλης ρεπερτόριό τους με αρκετά νέα στοιχεία στον ήχο.
  • Στην αίθουσα τέχνης «Μέδουσα» (Ξενοκράτους 7) εγκαινιάζεται σήμερα (8 μ.μ.) έκθεση έργων της Ντόρας Πούλμαν. Μέσα από αλλεπάλληλες μεταπλάσεις της φόρμας, του χώρου και του φωτός, η ζωγράφος παρουσιάζει τα πεδία μιας φανταστικής ενδοχώρας.
Τετάρτη (29/3)
  • Η Αθήνα και η Σαντορίνη είναι τα δύο βασικά θέματα της έκθεσης ζωγραφικής και βιβλίων της Χάιντη Μπάουρλε, που εγκαινιάζεται σήμερα (8 μ.μ.) στην αίθουσα σύγχρονης τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59 - Στοά Πανδρόσου 36).
  • Πρεμιέρα της Ελένης Βιτάλη, στην καινούρια μουσική σκηνή «Αερικό» (Αγαθάρχου 6, Ψυρρή). Μαζί της σε ένα ρεσιτάλ το κιθαριστικό ντουέτο του συνθέτη Νότη Μαυρουδή και του Παναγιώτη Μάργαρη.
  • Ο βιολονίστας Μιχάλης Κολοκοτρώνης και η πιανίστα Λένα Σολωμού δίνουν συναυλία στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41).
Πέμπτη (30/3)
  • Εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλ. Κολωνακίου 20), έκθεση έργων ζωγραφικής του Κώστα Παπανικολάου. Στα έργα κυριαρχεί η γυναικεία μορφή, είτε σα σπουδή γυμνού, είτε ενταγμένη στο γνώριμο σκηνικό της πόλης. Τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης είναι κυρίως αυγοτέμπερα πάνω σε ξύλο και πανί.
Παρασκευή (31/3)
  • Η Ελένη Βιτάλη, στο «Αερικό» (29/3)
    Η Ελένη Βιτάλη, στο «Αερικό» (29/3)
    Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου1) με έργα Μότσαρτ, Σιμπέλιους, Τσαϊκόφσκι. Σολίστ Ιουλία Τρούσσα (σοπράνο), Σταμάτης Μπερής (τενόρος). Διεύθυνση Ορχήστρας Δημήτρης Αγραφιώτης.
Σάββατο (1/4)
  • Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση έργων του Αλέκου Φασιανού στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πειραιά (2ας Μεραρχίας 36, Πασαλιμάνι). Πρόκειται για δημιουργίες εμπνευσμένες από ποιήματα του Πολ Βαλερί, με τίτλο «Η Μέλισσα».
  • Ρεσιτάλ πιάνου της Λενιώς Λιάτσου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41), στο πλαίσιο των συναυλιών «Οι νέοι για τους νέους». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εργο του Κ. Παπανικολάου (30/3)
Εργο του Κ. Παπανικολάου (30/3)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ