Τρίτη 5 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Φοβού τις επιθέσεις, ξανά...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

«Η πεποίθηση ότι ο κίνδυνος μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης κατά των ΗΠΑ είναι πραγματικός», παραμένει κραταιή και κατά το δοκούν διογκωμένη, ώστε να διατηρείται αενάως το κλίμα της τρομολαγνείας, στο οποίο εγκλωβίζουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πρωτίστως τους Αμερικανούς και εν συνεχεία την υπόλοιπη υφήλιο.

Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε για άλλη μια φορά, επισήμως, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζον Ασκροφτ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ο οποίος πάντως δε θέλησε να αποκαλύψει το επίπεδο επιφυλακής στις ΗΠΑ, το οποίο στις 29 Ιουλίου επέστρεψε στο «πορτοκαλί» μετά τη νέα προειδοποίηση για τους κινδύνους επανάληψης των επιθέσεων της 11ης Σεπτέμβρη. Πάντως, διευκρίνισε ότι η απειλή αυτή αφορά σε έναν πολύ συγκεκριμένο τομέα τις διεθνείς αερομεταφορές, ανέφερε δε ότι η κυβέρνηση έκρινε ότι μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο αυτό, αναστέλλοντας την ισχύ δύο διατάξεων που επέτρεπαν μέχρι τώρα σε ξένους, που ταξίδευαν αεροπορικώς, να σταθμεύουν προσωρινά στις ΗΠΑ, χωρίς να έχουν εφοδιαστεί με βίζα.

Στο μεταξύ, και ο πολιτικός επικεφαλής των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ, Πολ Μπρέμερ δήλωσε από τη Βαγδάτη ότι το παρακλάδι της «Αλ Κάιντα», Ανσάρ αλ Ισλάμ, ανασυντάσσεται εντός του Ιράκ και μάλιστα είναι αυτό που ευθύνεται για μεγάλο μέρος των επιθέσεων.

Τέλος, ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον υπαρχηγό της «Αλ Κάιντα», Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, όπου προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι θα πληρώσουν ακριβό τίμημα, αν βλάψουν οποιονδήποτε από τους κρατουμένους στον Κόλπο του Γκουαντανάμο στην Κούβα, μεταδόθηκε από το εδρεύον στο Ντουμπάι αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια». «Λέμε στην Αμερική μόνο τούτο: ό,τι έχετε πάθει μέχρι τώρα είναι μόνο οι αρχικές αψιμαχίες. Η πραγματική μάχη δεν έχει ξεκινήσει ακόμη...», πρόσθεσε προειδοποιώντας η φωνή που κατά το «Αλ Αραμπίγια» ανήκει στον Ζαουάχρι.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ