Κυριακή 13 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Μεσάζοντες για είλωτες στο κεφάλαιο

Ευθεία βολή στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων και τα ασφαλιστικά δικαιώματα

Οι ουρές των ανέργων και των ημιαπασχολούμενων είναι τα θύματα των δουλεμπορικών γραφείων
Οι ουρές των ανέργων και των ημιαπασχολούμενων είναι τα θύματα των δουλεμπορικών γραφείων

Τέλος στην πλήρη και σταθερή εργασία, στο σταθερό και ημερήσιο χρόνο απασχόλησης, στο δικαίωμα της πλήρους ασφάλισης, προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση και το μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο! Αυτή τους η επιδίωξη αποκαλύπτεται περίτρανα με τη ραγδαία εξάπλωση των λεγόμενων «Εταιριών Προσωρινής Απασχόλησης», δηλαδή των «δουλεμπορικών γραφείων», τα οποία η κυβέρνηση με «βούλα και υπογραφή» καθιερώνει με το νόμο 2956/2001!

Οι επιχειρήσεις αυτές εκμεταλλευόμενες την ανεργία και την ανασφάλεια, προσφέρουν εργαζόμενους σαν «φτηνά κομμάτια κρέατος» σε διάφορες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, οι «εταιρίες προσωρινής απασχόλησης» πληρώνονται από διάφορες άλλες επιχειρήσεις, για να προσφέρουν «φτηνούς, ευέλικτους και πρόσχαρους» εργάτες για δουλιά. Οι εργαζόμενοι αυτοί, βεβαίως, δεν πληρώνονται με βάση τις ισχύουσες κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά με την Εθνική Γενική ΣΣΕ και αν ασφαλίζονται, σίγουρα δεν ασφαλίζονται στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκουν με βάση την ειδικότητά τους!

Οι εργαζόμενοι αυτοί αντικαθιστούν σταθερές θέσεις εργασίας, είναι πάντα σε εργασιακή ανασφάλεια και βεβαίως «συμβάλλουν τα μέγιστα» στην αύξηση των κερδών και των εταιριών που τους «νοικιάζει» και των εταιριών στις οποίες δουλεύουν! Τα δικά τους, αντιθέτως, έσοδα μειώνονται δραστικά, αφού ουσιαστικά δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και όταν υπάρξει ζήτηση! Ευθεία βολή δέχεται ο θεσμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τα ασφαλιστικά δικαιώματα αυτών των εργαζομένων. Μεγάλο χτύπημα δέχεται η συλλογική δράση των εργαζομένων.

Εκτός από την κυβέρνηση όμως, τη «σφραγίδα» της για την εφαρμογή αυτού του σύγχρονου δουλεμπορίου έβαλε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που συμμετείχε στους «διαλόγους» κατάστρωσης, μαζί με την κυβέρνηση και των βιομηχάνων, αυτών των αντεργατικών τερατουργημάτων!

Το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για το κλείσιμο αυτών των δουλεμπορικών γραφείων και να σταματήσει η σύγχρονη σκλαβιά που τα γραφεία αυτά επιβάλλουν σε βάρος Ελλήνων και αλλοδαπών. Καλεί τα σωματεία να μπουν στην πρώτη γραμμή, για να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις και το δικαίωμα στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ