Σάββατο 5 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΒΙΜ ΒΕΝΤΕΡΣ
«Τα φτερά του έρωτα»

Στους δρόμους ενός ταλαιπωρημένου μεταπολεμικού Βερολίνου τριγυρίζουν ευγενικοί άγγελοι ντυμένοι με καμπαρντίνες. Αόρατοι από τους ανθρώπους. Προσπαθούν να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν κάθε μοναχική και βασανισμένη ψυχή που συναντούν. Ομως ένας από αυτούς κουρασμένος από την αιώνια ύπαρξή του εύχεται να γίνει κι αυτός θνητός, προκειμένου να απολαύσει όλες τις εμπειρίες και τις χαρές της καθημερινής ζωής. Συναντά την ακροβάτισσα ενός τσίρκου και αναγνωρίζοντας σ' αυτήν την ενσάρκωση όλων του των επιθυμιών την ερωτεύεται.

Η καλύτερη ίσως ταινία του Βιμ Βέντερς. Μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση γεμάτη χρώματα, μουσικές και αυθεντική ποίηση.

Οταν οι άγγελοι πετούν πάνω απ' το Βερολίνο όλα γίνονται ασπρόμαυρα, η μελαγχολία κυριαρχεί και η ρουτίνα είναι αφόρητη. Ολα έχουν κάποιον συμβολισμό αρκεί τα μάτια της ψυχής να είναι σε ετοιμότητα. Οι άγγελοι θα μπορούσαν να είναι παιδικές ψυχές που τριγυρνούν ανέμελες χωρίς την παραμικρή κακία. Οταν όμως αποφασίζουν να «ωριμάσουν» αφήνουν το «αγγελικό» πνεύμα για να γνωρίσουν και την άλλη μεριά με τίμημα την αθωότητα...

Πρέπει να τη δείτε. Είναι μάθημα ζωής!

«Wings of Desire» (1987). Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς. Με τους: Μπρούνο Γκαντς, Πίτερ Φολκ - Σόλβαγκ Ντομαρτίν, Οτο Σαντέρ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ