Δευτέρα 20 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξωφρενική θρασύτητα από τον υπουργό Αμυνας

Ο Α. Τσοχατζόπουλος έφτασε χτες να ισχυριστεί πως οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στις οποίες πρωτοστατούν οι κομμουνιστές, εμποδίζουν την ειρηνευτική διαδικασία!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ «το ΚΚΕ ευθύνεται και για τη συνέχιση του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία»! Αυτός είναι ουσιαστικά ο νέος εξωφρενικός ισχυρισμός που διατύπωσε χτες ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος, με δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση δια του υπουργού της κάνει άλμα πλέον στον «γκαιμπελισμό», καθώς δεν αρκείται μόνο στην παρουσίαση του μαύρου - άσπρου. Ο υπουργός Αμυνας της κυβέρνησης, που και χτες πρόσφερε «γην και ύδωρ» στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής των Βαλκανίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου όταν κλήθηκε να σχολιάσει «τις αντιδράσεις του ΚΚΕ για τη ΝΑΤΟική άσκηση», πρώτον, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι εκμεταλλεύεται προεκλογικά το γεγονός και, δεύτερον, έφτασε να πει πως με τις αντιδράσεις του το Κόμμα προσφέρει «γην και ύδωρ» στη συνέχιση της σύγκρουσης στην περιοχή, αντιδρώντας στη διέλευση των «ειρηνοποιών» ΝΑΤΟβάρβαρων.

Παραθέτουμε ολόκληρη τη δήλωση - μνημείο: «Κατανοώ την προσπάθεια, μια και είμαστε σε προεκλογική περίοδο, εκμετάλλευσης οποιουδήποτε γεγονότος. Θα ήθελα, όμως, να τονίσω, ότι, ανεξάρτητα της ελευθερίας της άποψης που μπορεί να έχει κανείς, η πολιτική επιλογή της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την κρίση στο Κόσσοβο με αποφασιστικό τρόπο, συνεπής στην αρχή που επιμένει στην πολιτική λύση του προβλήματος - γεγονός που επέβαλε την αποδοχή της μη συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο στο Κόσσοβο - επιβάλλει τη στήριξη της πολιτικής λύσης της Διεθνούς Κοινότητας για την ειρήνευση στην περιοχή. Σε αυτή την πολιτική θέση, η Ελλάδα είναι συνεπής και τηρεί τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις της. Επομένως, αν κάποιος έχει διαφορετική αντίληψη, είναι δικαίωμά του. Ομως πρέπει, συγχρόνως, να υποστεί την κριτική, ότι με αυτό τον τρόπο προσφέρει "γην και ύδωρ" στο να συνεχιστεί μια σύγκρουση που δεν έχει καμία προοπτική».

Για την ιστορία και αντί σχολίου, αναφέρουμε ότι η δήλωση έγινε μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της «Μάνας του στρατιώτη», Καλλιόπης Λύκα, στο προαύλιο του Γ' Σώματος Στρατού. Την τελετή οργάνωσαν μεταξύ άλλων οι γνωστές για το ποιόν και παρελθόν τους οργανώσεις: Λέσχη Καταδρομέων και φίλων των ΛΟΚ, «Ο πράσινος μπερές» και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Παλαίμαχων Πολεμιστών Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ