Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
O «καταλληλότερος»...

Δεν πάει πολύς καιρός που αποκαλύφθηκε στον Τύπο εκείνο το «non paper» της κυβέρνησης προς το ΝΑΤΟ, όπου η «ειρηνόφιλος Ελλάς» υπενθύμιζε προς τους «συμμάχους» ότι το μεγάλο της «προσόν» (!) είναι η ...εθελοδουλία και ότι από τις 11 του Σεπτέμβρη και εντεύθεν παρείχε στις ΗΠΑ τα πάντα (Σούδα, εναέριο χώρο, διευκολύνσεις, βάσεις, συμμετοχή στην «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία κλπ.).

Οσο για χτες, στην εφημερίδα «Τα Νέα» εμφανίστηκε μια ακόμη «επιτυχία» της κυβέρνησης Σημίτη: Οι Αμερικανοί, σύμφωνα με τις σχετικές αξιολογήσεις τους, θεωρούν ότι η τέταρτη χώρα σε σημασία (μετά τις Βρετανία, Ισπανία, Πολωνία) και με τη μεγαλύτερη συμβολή για την ευόδωση του εγκλήματος που διέπραξαν (και διαπράττουν) στο Ιράκ δεν είναι άλλη από την Ελλάδα!

Οπως καταλαβαίνει κανείς, είναι τόσα πολλά τα «σιρίτια» στη στολή της κυβερνητικής ειρηνο...καπηλείας (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ) και τόσα τα «εύγε» (τόσο από τους Αμερικανούς, όσο και από τους Ευρωπαίους), που έχει σοβαρούς λόγους ο Σολάνα όταν λέει ότι ο Κ. Σημίτης πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να αναλάβει μια από τις ηγετικές θέσεις της ΕΕ.

Αλλωστε, ο Σολάνα, που ήταν επικεφαλής του ΝΑΤΟ όταν σφαγιάστηκαν οι Σέρβοι (και για εκείνο του το έγκλημα τιμήθηκε με τη θέση που κατέχει σήμερα ως επικεφαλής της ΕΕ για θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας), έχει προσωπική πείρα τι σημαίνει «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση»...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ