Σάββατο 10 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ»
«Ούτε μια απόλυση, κανείς στην ανεργία»

Στους δρόμους του αγώνα βρέθηκαν και χτες οι 500 εργάτριες της «ΣΙΣΣΕΡ - ΠΑΛΚΟ» και έτσι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν. Δεν το βάζουν κάτω, δεν κουράζονται και επιμένουν. Το λένε ανοιχτά ότι δε θα δεχτούν κανένα τετελεσμένο, κανέναν εκβιασμό, καμία απειλή.

Η χτεσινή διαδήλωση των εργατριών από το εργοστάσιο μέχρι το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ήταν μαζική, δυναμική και αποφασιστική. Δε σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία» και «Στις πολυεθνικές κάνετε τις πλάτες, γι' αυτό και απολύουνε μαζικά εργάτες». Με τις μαύρες σημαίες, το πανό της Ομοσπονδίας και με τα χέρια υψωμένα σε γροθιές, αυτά τα ίδια χέρια που όλα αυτά τα χρόνια εξοικονομούσαν εκατομμύρια στην πολυεθνική, φώναξαν ότι δε θα μείνουν θεατές στον αποκεφαλισμό τους και στη μοιρολατρία. Θα παλέψουν, όσο κι αν κάποιοι δεν το θέλουν, ενάντια στις πολιτικές των μονοπωλίων, που κλείνουν το εργοστάσιο της ΣΙΣΣΕΡ και προβλέπουν το ίδιο και για πολλά ακόμα.

Ο τελικός προορισμός της πορείας ήταν το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, δεν μπορούσαν όμως να μη σταματήσουν έξω από το Εργασίας και να ξαναγιουχάρουν την ηγεσία του για την πολιτική που εφαρμόζει και να φωνάξουν «Αυτό το υπουργείο δεν είναι Εργασίας, είναι του κεφαλαίου και της εργοδοσίας». Οταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, η αντιπροσωπεία που ανέβηκε στο κτίριο αντίκρισε άδεια όλα τα υπουργικά γραφεία, δείχνοντας και στην πράξη πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το πρόβλημα.


Στο πλευρό των εργατριών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος μιλώντας στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος και κάλεσε τις εργάτριες να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Δήμος Θεοδώρου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας απαξίωσε να συναντήσει τους εργαζόμενους, κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της. Ο αγώνας αυτός όμως να είναι σίγουροι ότι θα συνεχιστεί και πιο δυναμικά. Η Ομοσπονδία έχει κηρύξει στάση εργασίας σαν ένδειξη όχι μόνο αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των εργατών της «ΣΙΣΣΕΡ», αλλά και σαν έναν αγώνα που έχει να κάνει με τη συνολική αντιμετώπιση της πολιτικής που ασκείται από την ΕΕ, το κεφάλαιο και την κυβέρνηση.

Χτες συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας περιόδευσαν στα εργοστάσια «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», «ΕΛΙΤ», «ΛΕΜΟΝΗΣ», «ΜΠΟΣ» και στα τσαγκαράδικα της Καλλιθέας, όπου μετέφεραν το κάλεσμα για έμπρακτη αλληλεγγύη στις εργάτριες της «Σίσσερ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό των εργατριών της «Σίσσερ»(2003-05-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αγωνιστικά οι εργάτριες(2003-05-17 00:00:00.0)
Γαζώτριες, υφάντρες και τσαγκαράδες έμπρακτα στο πλευρό των απολυόμενων εργατριών(2003-05-16 00:00:00.0)
Καθημερινή συμπαράσταση(2003-05-15 00:00:00.0)
Οι απόντες και η εργάτρια(2003-05-15 00:00:00.0)
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ για τη «Σίσσερ - Πάλκο»(2003-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ