Κυριακή 11 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Η μητέρα των μαχών...

Ολυμπιακός και ΠΑΟ αγωνίζονται σήμερα στη Ριζούπολη, σε έναν αγώνα που θα κρίνει (εκτός σοβαρού απροόπτου) τον τίτλο

Ενώπιος ενωπίω σήμερα Σεϊταρίδης και Τζιοβάνι

Sportidea

Ενώπιος ενωπίω σήμερα Σεϊταρίδης και Τζιοβάνι
Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σήμερα στις 8 το βράδυ (απευθείας μετάδοση από τον ΑΛΦΑ) θα λύσουν τις διαφορές τους στη Ριζούπολη και ενδεχομένως θα ξεκαθαρίσει και η υπόθεση τίτλος. Το πάνω... πόδι έχει ο ΠΑΟ, αφού τον εξυπηρετούν δυο αποτελέσματα. Νίκη και ισοπαλία του δίνουν σχεδόν σίγουρα τον τίτλο, ενώ σε περίπτωση ήττας με ένα γκολ διαφορά θα οδηγηθούμε σε μπαράζ.

Οσον αφορά τους ερυθρόλευκους η νίκη όχι απλός είναι μονόδρομος, αλλά αν θέλουν να κατακτήσουν για έβδομη φορά τον τίτλο, πρέπει να κερδίσουν και με δυο γκολ διαφορά.

Πάντως αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ο άκρατος φανατισμός και η πόλωση άνευ προηγουμένου, απόρροια των στρατών οπαδών που έχουν δημιουργήσει οι μεγαλοπαράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που το μόνο που σκέφτονται είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους, ανεξαρτήτως τιμήματος.

Οσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο τεχνικός των γηπεδούχων Ολεγκ Προτάσοφ αναφερόμενος στο ντέρμπι τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι αναμφισβήτητα το ματς της χρονιάς. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και νομίζω ότι και με τη βοήθεια των φιλάθλων μας θα φτάσουμε στη νίκη. Πάνω απ' όλα χρειάζεται υπομονή».

Από τη μεριά του ο προπονητής του «τριφυλλιού» Σέρτζιο Μαρκαριάν επισήμανε: «Οι κόποι μιας χρονιάς θα παιχτούν εκτός απροόπτου σ' αυτό το ματς. Εχουμε καλή ψυχολογία σεβόμαστε τον αντίπαλο όμως δεν τον φοβόμαστε. Ελπίζω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά εντός και εκτός γηπέδου. Να γίνει μια γιορτή του ποδοσφαίρου αυτό το ντέρμπι και ας επικρατήσει ο καλύτερος».

Στ' άλλα ματς της 29ης αγωνιστικής ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Θεσσαλονίκης. Ηρακλής και Αρης θα υποδεχτούν αντίστοιχα Καλλιθέα (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) και Ιωνικό (ΑΛΦΑ), ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Θεωρητικά εύκολο έργο θα έχει η ΑΕΚ στην Πάτρα με την καταδικασμένη Παναχαϊκή (ΑΛΦΑ), ενώ στο Αιγάλεω ο ΠΑΟΚ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της τοπικής μαχητικής ομάδας.

Τέλος, μεγάλο ματς θα έχουμε στα Ανω Λιόσια με τον Ακράτητο να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννενα (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) σε μια αναμέτρηση που όποιος χάσει... χάνεται. Και οι δυο μονομάχοι δίνουν τον «υπέρ πάντων αγώνα», ώστε να μείνουν στη μεγάλη κατηγορία. Ολα τα ματς αρχίζουν στις 17.15.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ