Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προμήνυμα δυναμικής παρουσίας

Πετυχημένη η χτεσινή κεντρική εκδήλωση της ΠΚΣ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αποψη από τη χτεσινή εκδήλωση στο ΑΠΘ

Motion Team

Αποψη από τη χτεσινή εκδήλωση στο ΑΠΘ
«9 Απρίλη Πανσπουδαστική, αγώνας και ψήφος αντιπολεμική». Αυτό το σύνθημα-κάλεσμα σφράγισε την κεντρική εκδήλωση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στο ΑΠΘ, που έγινε χτες το μεσημέρι και αποτέλεσε προμήνυμα της δυναμικής που έχει και θα εκφραστεί αύριο και μέσα από την κάλπη των φοιτητικών εκλογών.

Η κεντρική εκδήλωση της ΠΚΣ είχε αντιπολεμικό χαρακτήρα και έγινε στο μεγάλο αμφιθέατρο της Νομικής. Εισηγητές ήταν η Λιάνα Κανέλλη, δημοσιογράφος, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Παρά το χιόνι και το τσουχτερό κρύο, φοιτητές από κάθε σχολή πλημμύρισαν το χώρο της εκδήλωσης και με τη ζωντάνια και το πάθος της νιότης τους πότισαν την ελπίδα. Ακουσαν, ρώτησαν, κατέθεσαν τις απόψεις και τον προβληματισμό τους, μίλησαν ακόμη και με τα συνθήματα.

Το θολό τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει και οι υποκριτές να εισπράξουν την αμοιβή που τους αξίζει. Οι φοιτητικές εκλογές είναι μια πρώτη καλή αφορμή. Μπορεί και πρέπει να γίνουν βήμα καταδίκης των δυνάμεων της υποταγής, που σπέρνουν τη σύγχυση και αποπροσανατολίζουν λαό και νεολαία.

Δεν είναι αρκετό να λες «όχι» στον πόλεμο, ανέφερε η Λ. Κανέλλη, και ξεκαθάρισε πως είναι ανάγκη η ιδεολογική σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική που γεννά τους πολέμους. Με τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, υπηρέτες της οποίας είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που από τη μία κρατούν το μαχαίρι και στηρίζουν το μακελειό στο Ιράκ και από την άλλη κρατούν κλαδί ελιάς, πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία στο φουαγιέ του κτιρίου. Για περισσότερες από δύο ώρες εκατοντάδες φοιτητές τραγούδησαν παρέα με τους Long Live και τους AROMA CARIBE.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ