Τετάρτη 26 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντί για τον πόλεμο, ενημέρωναν για τα αμφιθέατρα!

«Αγαπητοί συμφοιτητές/ συμφοιτήτριες, πριν λίγο καιρό άλλαξε η αρίθμηση των αμφιθεάτρων της Φιλοσοφικής Σχολής. Για τη διευκόλυνσή σας, λοιπόν, παραθέτουμε τον κατάλογο των Αμφιθεάτρων με την παλιά και νέα αρίθμηση: 1 425, 2 426...».

Το παραπάνω κείμενο μοιραζόταν την πρώτη μέρα των βομβαρδισμών στο Ιράκ από τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Φιλολογικού! Το σύνθημα της ΔΑΠ «πρώτη και καλύτερη» βρίσκει ακόμη μια φορά την εφαρμογή του, όχι όμως στην πληροφόρηση, αλλά στην απόκρυψη της έναρξης ενός άδικου, παράνομου πολέμου.

Ηταν η ώρα που έπεφταν οι πρώτες βόμβες στο Ιράκ, από την ίδια πολιτική που εδώ και καιρό «βομβαρδίζει» και τα πτυχία μας και φυσικά, βρίσκει απόλυτα σύμφωνη τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ.

Η ώρα που ακόμα και οι πέτρες έδιναν το «παρών» σε όλη την Ελλάδα στις μεγαλειώδεις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.

Η ώρα που η Πανσπουδαστική, μαζί με δεκάδες χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα πρωτοστάτησαν στο ανθρώπινο καθήκον απέναντι στην ειρήνη, απέναντι στη ΖΩΗ. Κατέβηκαν στους δρόμους, υλοποιώντας τις αποφάσεις δεκάδων φοιτητικών συλλόγων για μαζική καταδίκη της δολοφονίας του ιρακινού λαού και της ΗΠΑ-λληλικής ελληνικής συμμετοχής.

Αυτή την ώρα διάλεξε η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ να «ενημερώσει» τους φοιτητές για το «σοβαρότατο» ζήτημα των αμφιθεάτρων!

Ας έμπαινε στον κόπο, βρε αδερφέ, να κάνει λόγο για την έλλειψη αμφιθεάτρων στις σχολές την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες (λέμε τώρα)...

Φυσικά, τους ξέρουμε καλά και η τακτική τους δε μας εκπλήσσει. Απλά καλό είναι να τα θυμόμαστε αυτά και μπροστά και στις εκλογές. Να μην ξεχάσουμε την παντελή απουσία της ΔΑΠ από όλες τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, τη σιωπή της απέναντι στη φιλοπολεμική στάση της ελληνικής κυβέρνησης κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ