Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγανάκτηση για την έλλειψη σχολικής στέγης

Μελέτη της Δ΄ ΕΛΜΕ της πόλης δείχνει, ότι μόνο σ' αυτή την περιοχή λείπουν 12 σχολεία

Δύο χρόνια μετά την εξαγγελία του 6ετούς προγράμματος σχολικής στέγης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, δεν έχει παραδοθεί ούτε ένα διδακτήριο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μόνο για τη λύση του στεγαστικού προβλήματος και την πρωινή λειτουργία των σχολείων ευθύνης της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (Χαριλάου, Τούμπα, Σταυρός, Χορτιάτης, Πεύκα), απαιτούνται 12 νέα διδακτήρια και επιπλέον 28 αίθουσες διδασκαλίας. Αυτό προκύπτει από μελέτη που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Δ΄ ΕΛΜΕ και τις προτάσεις που υπέβαλαν στους αρμόδιους φορείς του νομού.

«Ο εμπαιγμός των τελευταίων χρόνων πρέπει να σταματήσει και να αρχίσουν να χτίζονται σχολεία. Τα λόγια και οι εξαγγελίες έχουν περισσέψει», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δ΄ ΕΛΜΕ. Μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή της σε γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια και ΤΕΕ, αλλά και τις ανάγκες για τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ως «απαράδεκτη την τσιμεντοποίηση των αύλειων χώρων των σχολείων, αφού, πέραν των άλλων, οικόπεδα στην περιφέρεια της Δ΄ ΕΛΜΕ υπάρχουν» και δηλώνουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις «αντιεκπαιδευτικές συγχωνεύσεις ή καταργήσεις σχολείων για εξοικονόμηση... παιδείας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Με βάση και την παραπάνω λογική, κατέθεσαν προτάσεις για την ανέγερση 12 νέων διδακτηρίων και 28 επιπλέον αιθουσών. Οι προτάσεις τους στηρίζονται στη θέση πως κάθε σχολείο πρέπει να έχει το δικό του διδακτήριο και ο αριθμός των μαθητών κατά τμήμα να μην υπερβαίνει τους 25. Επίσης μιλούν για ισόρροπη χωροταξική κατανομή του μαθητικού δυναμικού στα σχολεία ώστε να έχουν από 9-12 τμήματα χωρίς να αποκλείονται και ορισμένες αποκλίσεις για συγκεκριμένους λόγους. Εξάλλου, απαιτείται τα διδακτήρια να έχουν κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφεία καθηγητών, εργαστήρια, βιβλιοθήκη με αναγνωστήριο και άλλους βοηθητικούς χώρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ