Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αντιδράσεις εκ των έσω: «Σε λίγες ημέρες, αν δεν υπάρξει μια σημαντική διπλωματική εξέλιξη, ο πρόεδρος Μπους θα αποφασίσει αν θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα μέσα στο Ιράκ, παρά την αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια καλύτερη λύση που περιλαμβάνει συνέχιση και εντατικοποίηση των επιθεωρήσεων όπλων. Οπως και όλοι οι άλλοι στην Αμερική, όμως, αισθανόμαστε τα περιθώρια να στενεύουν. Εάν τεθεί το ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε μια εισβολή χωρίς ευρεία διεθνή στήριξη, η απάντησή μας είναι ΟΧΙ» (Από το προχτεσινό κύριο άρθρο της «ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ» - «ΝΕΑ»).

«Τρομοκρατικός» πόλεμος: «Είναι κοινό μυστικό, ότι ο πόλεμος κατά του Ιράκ δεν είναι ούτε ανθρωπιστικός ούτε "απελευθερωτικός". Είναι ένας τρομοκρατικός πόλεμος για την εδραίωση της παγκόσμιας ηγεμονίας από τη σύγχρονη αυτοκρατορία της αλαζονείας και του αυταρχισμού. Σ' αυτόν τον τρομοκρατικό πόλεμο αντιτίθεται η παγκόσμια κοινή γνώμη και συμπορεύονται οι ηγεσίες των περισσοτέρων χωρών, διότι διαισθάνονται την απειλή που γεννά η μεγαλομανία της αυτοκρατορίας» (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

«Συμβόλαια θανάτου»: «Πέντε αμερικανοί κολοσσοί καταστρώνουν ήδη σχέδια και υποβάλλουν προτάσεις στο Λευκό Οίκο για τη μια τεράστια επιχείρηση "ανοικοδόμησης" του μεταπολεμικού Ιράκ, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Wall Street Journal". Οπως αναφέρει η εφημερίδα, η κυβέρνηση Μπους ζήτησε από τις 5 μεγαλύτερες αμερικανικές κατασκευαστικές εταιρίες, περιλαμβανομένου και του ομίλου Halliburton (σ.σ. Ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο από το 1995-2000), να υποβάλουν προσφορές για συμβόλαιο ανοικοδόμησης του Ιράκ, αξίας 900 εκατ. δολαρίων» («ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ