Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΡΗΞΕΙΣ...: «Την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Κώστας Σημίτης υποδέχτηκε σε σύσκεψη τον Τάσο Παπαδόπουλο, ήρθε αντιμέτωπος με μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη: ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου τον ενημέρωσε πως "στη Χάγη πάω να πω "όχι" με εντολή του Εθνικού Συμβουλίου". Ο Πρωθυπουργός, όπως συνηθίζει όταν η κατάσταση είναι κρίσιμη, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και δε μίλησε. Ο Γιώργος Παπανδρέου όμως, επισήμανε αμέσως στον κ. Παπαδόπουλο τι συνέπειες μπορεί να έχει και για την Κύπρο και για την Ελλάδα αυτό το "όχι". Προς εκτόνωση των πνευμάτων, συνεργάτης του κ. Σημίτη πρότεινε - κι έγινε αποδεκτό - να ειπωθεί στον κ. Ανάν "ναι, υπό (αυστηρούς) όρους". Τότε όλοι έφυγαν κατά το δυνατόν ευχαριστημένοι από το Μέγαρο Μαξίμου - τουλάχιστον δεν είχε επέλθει ανοιχτή ρήξη Αθήνας - Λευκωσίας. Το moratorium όμως κράτησε πολύ λίγο. Χτες στη Χάγη η κυπριακή αντιπροσωπεία δεν έκρυβε την ενόχλησή της για τη στάση που υποχρεώθηκε λόγω της Αθήνας να κρατήσει...» (Ειρήνη Καρανασοπούλου - «ΝΕΑ»).

ΧΑΓΗ ΚΑΙ... ΖΥΡΙΧΗ: «Με την εκλογή του στη Βουλή και την επικείμενη ανάληψη της πρωθυπουργίας, ο Ερντογάν κάλυψε στη Χάγη την αδιαλλαξία Ντενκτάς. Η Χάγη δεν έγινε... Ζυρίχη για την Κύπρο και η παράταση που ζήτησε ο Ανάν για τις διαπραγματεύσεις από τα δημοψηφίσματα δε φαίνεται να οδηγεί σε λύση». (Από το βασικό θέμα της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ»).

ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ: «Η επένδυση της Αθήνας σε αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας λόγω της εκλογής Ερντογάν αποδεικνύεται εξαιρετικά επισφαλής και επιπόλαιη. Ο ισλαμιστής ηγέτης, παρά τις κάποιες θετικές δηλώσεις του μετά τη νίκη του στις εκλογές, παραμένει σταθερά προσηλωμένος στη στρατηγική της χώρας του σε ό,τι αφορά το Κυπριακό όπως αυτή χαράσσεται από τους στρατηγούς της Αγκυρας» (Γ. Κουβαράς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»)

ΑΦΕΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: «Το ουσιαστικό ναυάγιο των χθεσινών συνομιλιών στη Χάγη, οδηγεί σε ένα αμείλικτο συμπέρασμα: Ενόσω ηγείται των Τουρκοκυπρίων ο Ραούφ Ντενκτάς, μάλλον πρέπει να αποκλείεται η επίλυσις του Κυπριακού» (Από το βασικό θέμα της «ΕΣΤΙΑΣ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Παίζει» η Τουρκία(2005-01-14 00:00:00.0)
Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν(2003-10-10 00:00:00.0)
Ταυτόχρονη άρση του «εμπάργκο» ζητούν οι Τούρκοι(2003-05-17 00:00:00.0)
Στα σκαριά νέος ελιγμός από τον Ντενκτάς(2003-03-20 00:00:00.0)
Οι αποφάσεις στη Χάγη(2003-03-07 00:00:00.0)
«Δεν υποχωρούμε στο θέμα της κυριαρχίας»...(2002-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ