Sportidea |
Δικαίως ο Δημήτρης Παπανικολάου αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής |
Από κει και πέρα την ήττα του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η ΑΕΚ που με κορυφαίους τους Μπετς (18π) και Χατζή (19π) νίκησε τη Νήαρ Ηστ με 96-76 και αύξησε τη διαφορά από τους Πειραιώτες, όσον αφορά τη μάχη για τη 2η θέση. Βέβαια, σημειώνεται ότι εκκρεμεί η υπόθεση της αφαίρεσης των βαθμών από την Ενωση.
Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει τον υποβιβασμό πήρε η Ολύμπια Λάρισας, που επικράτησε του Ηρακλείου με 78-73.
Τέλος στο νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών του Περιστεριού έβαλε ο Αρης που νίκησε την ομάδα των «δυτικών προαστίων» με 84-76.
Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις παλιές επιβλητικές εμφανίσεις και νίκησε άνετα τον ΠΑΟΚ με 101-83 σε μια έδρα όπως αυτή του κλειστού της Νήαρ Ηστ, που τουλάχιστον ήταν ζεστή (σε σχέση με το κρύο Σπόρτιγκ).
Με τον Αλμπέγκοβιτς (18π) να επιστρέφει δριμύτερος στην αγωνιστική δράση, ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας νίκησε το Μαρούσι με 87-79.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 32, ΑΕΚ 30, Ολυμπιακός 28, Αρης 28, Μακεδονικός 26, Μαρούσι 25, Ηρακλής 25, ΠΑΟΚ 25, Περιστέρι 24, Ιωνικός ΝΦ 24, Πανιώνιος 24, Ηράκλειο 22, Νήαρ Ηστ 21, Ολύμπια Λάρισας 21.