Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Η Σύνοδος των προσχημάτων και της υποκρισίας των «15»

Την ύστατη στιγμή και στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή κατάφεραν οι «δεκαπέντε» της Ευρωπαϊκής Ενωσης να περισώσουν το ναυάγιο. Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, την περασμένη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες της ΕΕ κατέληξαν σε μια απόφαση, με την οποία καθιστούν το Ιράκ υπεύθυνο για τον πόλεμο. Χρησιμοποιούν επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως φύλλο συκής για να αποφύγουν την κατακραυγή των λαών.

Βεβαίως, κατά τη διάρκεια της Συνόδου εκδηλώθηκαν και πάλι οι αντιθέσεις μεταξύ των δυνάμεων εκείνων που επιμένουν στην άμεση έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων και εκείνων που ζητούν τη συνέχιση των επιθεωρήσεων του ΟΗΕ στο ιρακινό οπλοστάσιο.

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα της Συνόδου σημειώνει ότι οι «15» με την απόφασή τους μετέθεσαν υποκριτικά το θέμα στον ΟΗΕ, μεταφέροντας την ευθύνη στο Ιράκ και ότι σ' αυτή την υπόθεση η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κοροϊδεύουν τους λαούς. Πανηγυρίζουν, γιατί βρέθηκαν με την απόφασή τους «ενωμένοι», πιο κοντά στις ΗΠΑ και στον πόλεμο. Και, τέλος, σημειώνεται ότι τώρα είναι η στιγμή της κλιμάκωσης της δράσης του ελληνικού λαού με συνθήματα «ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράκ! Καμιά απόφαση του ΟΗΕ δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τον πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ