Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Φλεβάρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8507

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ενεργειακή πολιτική στον αντίποδα της ΕΕ

Η πρόταση του ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα της στρατηγικής της ΕΕ, υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, τάσσεται ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια κατά άλλων λαών, που έχουν ως βασικό στόχο τους και τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών


ΣΕΛ.  18  -  22

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12 ΜΜ
Διεκδικούμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ για όλο το λαό

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μάρτη η Σύνοδος Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στην Αθήνα - Και την Παρασκευή, 28 Φλεβάρη, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από το Προπύλαια

Στις 1-2 Μάρτη πραγματοποιείται στη χώρα μας η Σύνοδος των Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στο πλαίσιο της Προεδρίας, που ασκεί αυτό το εξάμηνο η ελληνική κυβέρνηση. Η ατζέντα αυτής της Προεδρίας δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της προώθησης αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, που έχει ανάγκη το κεφάλαιο της Ευρώπης, προκειμένου να ανταγωνιστεί τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Οι κατευθυντήριες γραμμές έχουν προδιαγραφεί ήδη από τη Σύνοδο της Λισαβόνας το καλοκαίρι του 2000 και συμβαδίζουν με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που ήδη υλοποιούνται και αφορούν στους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης και της χειροτέρευσης όλων των τομέων αναπαραγωγής της.

Στο σημερινό «Ριζοσπάστη», θα βρείτε ένα μικρό αφιέρωμα σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις για την Παιδεία, σε μια περίοδο, μάλιστα, που εντείνονται οι προετοιμασίες για την αγωνιστική υποδοχή των υπουργών Παιδείας, με τα συλλαλητήρια την Παρασκευή και το Σάββατο.


ΣΕΛ.  12  -  17

ΠΑΜΕ
Πανεργατική απεργία αποτροπής του πολέμου

Ο ιμπεριαλισμός είναι έτοιμος για τον πόλεμο κατά του Ιράκ, αλλά ταυτόχρονα εξαπολύει γενικευμένη επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Ο πόλεμος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την προώθηση των στρατηγικών σχεδίων των ΗΠΑ, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πετρελαίων προκαλούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Το συνδικαλιστικό κίνημα, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, προετοιμάζεται για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 21 Μάρτη, σε συνδυασμό με την ετοιμότητα για κήρυξη απεργίας ενάντια στον πόλεμο, την οποία ενισχύουν με απόφασή τους 22 Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.


ΣΕΛ.  3,   5,   9,   

Προσφορά

Στη μνήμη όλων των αγωνιστών της ΕΠΟΝ που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά, τη δημοκρατία και την ειρήνη, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του «Ρ»


Υπόθεση της εργατικής τάξης η πάλη για μόρφωση

Εκδήλωση την Τρίτη 25 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στο θέατρο «ΓΚΛΟΡΙΑ», από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με θέμα «Υπόθεση της εργατικής τάξης η πάλη για τη μόρφωση»




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ