Κυριακή 16 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
Στο πλευρό τους...

Ερωτώμενη από το «Ριζοσπάστη» για τη θέση του ΚΚ ΗΠΑ σχετικά με τους 5 Κουβανούς πατριώτες, η Μέριλιν Μπέτστελ, υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του κόμματος, τόνισε ότι η φυλάκιση των 5 είναι ένα μεγάλο σφάλμα της Δικαιοσύνης και δήλωσε ότι η καταδίκη τους θα πρέπει να ανατραπεί, να αφεθούν ελεύθεροι και να γυρίσουν στις οικογένειές τους.

«Ολόψυχα υποστηρίζουμε την καμπάνια για μια νέα δίκη στη βάση ότι η κατηγορούσα αρχή επίτηδες διαστρέβλωσε και παρέλειψε στοιχεία, και ήταν αδύνατον οι κατηγορούμενοι να δικαστούν δίκαια στο Μαϊάμι. Ταυτόχρονα, δραστήρια διαμαρτυρόμαστε για την ιδιαίτερα σκληρή μεταχείριση που υπέστησαν οι 5 στη φυλακή».

Η συγκεκριμένη μεταχείριση των 5 Κουβανών, προσθέτει, «είναι η συνέχεια της τακτικής των διαδοχικών κυβερνήσεων των ΗΠΑ να μην αναγνωρίζουν στο λαό της Κούβας το δικαίωμα να καθορίζει ο ίδιος τον τρόπο ζωής του. Ολο και περισσότερο, ο λαός των ΗΠΑ από κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής και με μεγάλες διαφορές στις πολιτικές του αντιλήψεις καταλαβαίνει πόση ζημιά γίνεται και στα συμφέροντα των δύο λαών με τη συνέχιση του σκληρού και απάνθρωπου αποκλεισμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ