Τρίτη 11 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ
Πανελλαδική απεργία στις 20 Μάρτη

Πανελλαδική απεργία στις 20 Μάρτη 2003 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά, στις επιχειρήσεις της COCA - COLA, με βασικό αίτημα την καθιέρωση του 35ωρου. Η απόφαση για την απεργία πάρθηκε στη Συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σάββατο 8 Φλεβάρη.

Στη συνδιάσκεψη συζητήθηκε και εγκρίθηκε η παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα στην Coca - Cola για την πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου. Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στην πολυεθνική τάχθηκαν ανεπιφύλακτα υπέρ της επιλογής του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΟΕΕΠ να διεκδικηθεί αρχικά η εφαρμογή του 35ωρου στην ισχυρότερη εταιρία του κλάδου και να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Η συνδιάσκεψη ασχολήθηκε επίσης με την προσπάθεια ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων του κλάδου με στόχο να υποχρεωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα να εγκαταλείψει τη διεκδικητική του πολιτική. Εκφράστηκε ακόμα αυστηρή κριτική στη ΓΣΕΕ για την απουσία της από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, παρόλο που είχε προσκληθεί, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό, για άλλη μια φορά διάσταση λόγων και έργων. Η ΓΣΕΕ, ως γνωστό, υποστηρίζει φραστικά την καθιέρωση του 35ωρου.

Τέλος η Συνδιάσκεψη κατήγγειλε τη σχεδιαζόμενη επίθεση ενάντια στο λαό του Ιράκ και απαίτησε την πλήρη απεμπλοκή της χώρας μας απ' αυτόν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ