Σάββατο 8 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Προκαλεί τη νοημοσύνη των βαμβακοπαραγωγών!

Με προκλητικές δηλώσεις σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών επιχείρησε χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς να «σκεπάσει» την ολέθρια και εξωφρενική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον τομέα του βαμβακιού, ως αποτέλεσμα του καταστροφικού κοινοτικού κανονισμού που ψήφισε πρόπερσι τον Απρίλη στην ΕΕ. Χτες ο Γ. Δρυς, βγαίνοντας από το μέγαρο Μαξίμου, κάλεσε τους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας να δείξουν κοινωνική υπευθυνότητα και τους κατηγόρησε κι από πάνω ότι δεν προσαρμόστηκαν στους «κανονισμούς» που προέβλεπαν την εισκόμιση βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια. Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Δρυς, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Διερωτώμαι γιατί οι βαμβακοπαραγωγοί δεν παρέδωσαν το βαμβάκι στις 100 περίπου μέρες που ήταν ανοιχτά τα εκκοκκιστήρια». Και στη συνέχεια, αφού έριξε τη λάσπη του, το γύρισε στην κοροϊδία λέγοντας: «Εφόσον διαπιστωθεί ότι για λόγους ανωτέρας βίας δεν παρέδωσαν όλο το βαμβάκι, θα ανοίξουν τα εκκοκκιστήρια, για να εισκομίσουν όλο το βαμβάκι, το οποίο είναι σύμφωνο με τον κοινοτικό κανονισμό και το οποίο είναι σύμφωνο με την κοινή υπουργική απόφαση».

Με τις δηλώσεις αυτές, ο υπουργός επιμένει να συκοφαντεί τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των βαμβακοπαραγωγών και παράλληλα πετάει και κορόνες προσαρμοσμένες στα πλαίσια του γνώριμου δικομματικού επικοινωνιακού ψευτοκαυγά με τη ΝΔ. Και φυσικά ρίχνει γενικώς και τα προσαρμοσμένα -για την περίσταση- εκσυγχρονιστικά επικοινωνιακά ψεύδη, ώστε να προκληθούν απατηλές εντυπώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς. Ομως, γιατί διερωτάται ο υπουργός Γεωργίας ότι δεν παρέδωσαν όλο το βαμβάκι τους οι αγρότες μέσα σε 100 μέρες που ήταν ανοιχτά τα εκκοκκιστήρια;

Δε γνωρίζει ότι φέτος η συγκομιδή άρχισε ουσιαστικά ένα μήνα περίπου αργότερα από την έναρξη της εκκοκκιστικής περιόδου, το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη του 2002, και το υπουργείο Γεωργίας με απόφασή του συρρίκνωσε την εκκοκκιστική περίοδο κατά ένα μήνα (από τις 31/1 την πήγε στις 31/12); Αφήστε που ο ίδιος ο κοινοτικός κανονισμός έδινε της δυνατότητα να είναι ανοιχτά τα εκκοκκιστήρια μέχρι 31/3. Ο υπουργός αναφέρει γενικώς ότι θα ξανανοίξουν, τα εκκοκκιστήρια. Ομως γιατί δε λέει ότι αυτό θα γίνει τις τελευταίες μέρες του Μάρτη και πως μόνο το 1/3 περίπου των απαράδοτων ποσοτήτων βαμβακιού πρόκειται να παραδοθούν ως επιλέξιμες, προκειμένου να εμφανιστεί εικονικά κάπως μεγαλύτερη τιμή στο βαμβάκι; Και γιατί ντρέπεται να δηλώσει ευθαρσώς ότι το λεγόμενο ΟΣΔΕ, οι λεγόμενες νόμιμα παραγόμενες ποσότητες και τα όσα ορίζει ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός, ελάχιστη σημασία έχουν για τα σχέδια... της κυβέρνησης!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ