Σάββατο 1 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Πάλη ενάντια στον πόλεμο και για τα λαϊκά προβλήματα

Την πρώτη του συνεδρίαση μετά το πρόσφατο συνέδριό του και την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποίησαν χτες οι εκπρόσωποι των οργανώσεων - μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ).

Με δεδομένους τους στόχους που έθεσε το συνέδριο, όπως επισήμανε ο Γιώργος Μωραΐτης πρόεδρος της ΠΟΑΟ, δύο είναι τα κύρια καθήκοντά μας αυτή την περίοδο: Η πάλη ενάντια στον πόλεμο και η πάλη για τα λαϊκά προβλήματα. Αφού επισήμανε τον άμεσο κίνδυνο της μεγαλύτερης πολεμικής έκρηξης στη Μέση Ανατολή, κάλεσε τους αντιστασιακούς να ακολουθήσουν το δρόμο που πριν λίγες μέρες έδειξε το Ναύπλιο, μαζί με το ΠΑΜΕ, τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», τη νεολαία, την αγροτιά, τους εργαζόμενους και όλο τον κόσμο που αγωνίζεται.

Μαζί με όλο τον λαό, κάλεσε τους αντιστασιακούς και τους φίλους της Αντίστασης, να συμμετέχουν στους πολύμορφους αγώνες και στα μέτωπα πάλης για τα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προβλήματα. Να αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων στον τομέα της εργασίας, της ασφάλισης, της ανεργίας, της Υγείας, της Παιδείας, αλλά και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, κατά της κρατικής βίας και αυθαιρεσίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των αντιστασιακών και των πολιτικών προσφύγων απέναντι στα οποία η στάση των κυβερνώντων εξακολουθεί να είναι μάλλον αρνητική. Επομένως, τόνισε, «έχουμε ακέραιο το καθήκον που έβαλε το Συνέδριο, αυτά τα προβλήματα να τα παλέψουμε και να προσπαθήσουμε να λυθούν».

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Κώστας Βουλγαρόπουλος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος στην ομιλία του μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος σε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις οι οποίες, όπως τόνισε «είναι κομμάτι του αγώνα του». Επισήμανε, επίσης, πως πρέπει να δυναμώσει ο συντονισμός της δράσης, να υπάρχει ενιαία αντίληψη και δράση των αντιστασιακών οργανώσεων και πως το πρόβλημα της εξασφάλισης της ειρήνης στον κόσμο θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα στη δράση τους μαζί με τις άλλες μαζικές οργανώσεις. Ακόμα, τόνισε, όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στη δημιουργία αγωνιστικών συσπειρώσεων, ώστε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ισχυρού μετώπου πάλης ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων που απαρτίζουν την ΠΟΑΟ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο τέλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ