Τραμπουκισμούς, απειλές, εκβιασμούς και ό,τι άλλο διαθέτει ο «μπαξές» της εργοδοσίας, επιστράτευσε χτες ο ιδιοκτήτης του Ναυπηγείου της ΝΑΥΣΙ, Καλογερίδης, για να σπάσει τον απεργιακό αγώνα που δίνουν από την περασμένη βδομάδα οι 140 εργαζόμενοι για να πληρωθούν δεδουλευμένα από το 1996!
Η «μάχη» ξεκίνησε από νωρίς το πρωί όταν ο εργοδότης επιχείρησε να «απαγάγει» από το ναυπηγείο μία φορτηγίδα που βρίσκεται υπό κατασκευή, προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες αλλού, πλήττοντας ταυτόχρονα την απεργία. Οι εργαζόμενοι μόλις έγινε αντιληπτό το σχέδιο του Καλογερίδη κατέλαβαν τη φορτηγίδα. Τότε αμέσως ανέλαβαν δράση οι μπράβοι του εργοδότη, οι οποίοι επιδόθηκαν σε προπηλακισμούς και απειλές, ενέργειες που έπεσαν στο κενό κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων.
Ακολούθησε το μεσημέρι μια Γενική Συνέλευση του εργοστασιακού σωματείου - παρωδία καθώς η διοίκηση, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ έχει ταχθεί με την πλευρά του εργοδότη. Η «γενική συνέλευση» αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του εργοδότη να καταβάλει 350 ευρώ μέχρι μεθαύριο Παρασκευή και ως τον Μάρτη να έχει εξοφλήσει τον... μισθό του Γενάρη! «Είναι μία απόφαση κοροϊδία, που το σωματείο την απέσπασε με το ζόρι και κάτω από το κλίμα της τρομοκρατίας», ανέφερε από την πλευρά των εργαζομένων ο Σαράντος Φωτόπουλος και συνέχισε: «Μη νομίζουν ότι η υπόθεση έληξε. Από την Παρασκευή θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά».