Λίγο πριν την αναμέτρησή τους για το πρωτάθλημα οι δυο «αιώνιοι» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ετοιμάζονται σήμερα και αύριο να δώσουν μια ακόμη μάχη για την Ευρωλίγκα.
Τη νίκη που θα του δώσει το σημαντικότερο πλεονέκτημα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο ψάχνει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ταού. Αρκεί βέβαια, όπως τονίζει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, οι παίκτες του να δείξουν τη δέουσα προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. «Είναι πολύ σημαντικό ματς, γιατί η Ταού είναι μια ομάδα που παίζει καλά στα εκτός έδρας ματς, ειδικά όταν βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Εχει κάνει αρκετές αλλαγές εξαιτίας των τραυματισμών, παρ' όλα αυτά βρίσκει τρόπους να παίζει καλά. Εχει παίκτες που αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις και αυτό πρέπει να το προσέξουμε πολύ». Στα αγωνιστικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λάζαρου Παπαδόπουλου ο οποίος είναι τραυματίας και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία στιγμή.
Την πίστη ότι οι παίκτες του θα καταφέρουν να ξεπεράσουν με επιτυχία τις δυο αναμετρήσεις με τη Βιλερμπάν και Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Το παιχνίδι στη Γαλλία για την Ευρωλίγκα είναι καθοριστικό για τους «ερυθρόλευκους». «Ψάχνουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Η διακοπή μάς έκανε καλό γιατί έγινε σπουδαία δουλιά. Εχουμε, ωστόσο, δύσκολο έργο καθώς θα βρούμε απέναντί μας μια ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά. Ειδικά στο ραν εντ γκαν παιχνίδι η Βιλερμπάν είναι πολύ καλή. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και πιστεύω στη νίκη».