Σάββατο 25 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Τα αυξάνουν γιατί... έτσι τους αρέσει!

Σε βάρος των γιωταχήδων το σίριαλ παζαριών μεταξύ κυβέρνησης και ασφαλιστικών εταιριών για το ύψος των αυξήσεων στα ασφάλιστρα

Σε βάρος των ασφαλισμένων γιωταχήδων εξελίσσεται για μια ακόμα χρονιά το σίριαλ των παζαριών μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιριών. Θέμα του παζαριού το ύψος των νέων ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα που - για άλλη μια φορά - θα κληθούν να πληρώσουν οι γιωταχήδες για την ασφάλιση του αυτοκινήτου τους. Αυτό προκύπτει και από τη χτεσινή συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου και των εκπροσώπων του κλάδου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, Κ. Μπερτσιά, στη διάρκεια της συνάντησης ο υφυπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των εταιριών οι αυξήσεις να μην ξεπεράσουν το ύψος του πληθωρισμού για το 2003, πράγμα το οποίο διαμήνυσαν οι τελευταίοι, δεν είναι διατεθειμένες οι εταιρίες να κάνουν. Οπως είπε ο Κ. Μπερτσιάς «εκτιμούμε ότι οι αυξήσεις μεσοσταθμικά θα κινηθούν στο τέλος του 2003 στο 6% - 6,5% για όλα τα οχήματα και για όλη την αγορά». Εσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει πως «δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για όλη την αγορά», επιχειρώντας ουσιαστικά να αποστασιοποιηθεί από τις τεράστιες αυξήσεις (ξεπερνούν και το 30%) τις οποίες έχουν ήδη επιβάλει μια σειρά μεγάλες εταιρίες του κλάδου στα ασφάλιστρα. Αυξήσεις που προκύπτουν από τις αναπροσαρμογές στα βασικά τιμολόγια και από την παράλληλη μείωση του ποσοστού της έκπτωσης στο σύστημα «bonus - malus».

Ερωτηθείς μάλιστα ο καθ' ύλην αρμόδιος εκπρόσωπος των εταιριών για την τακτική που έχουν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρίες να περικόπτουν σταδιακά την έκπτωση του bonus για τους οδηγούς που δεν προκαλούν ατυχήματα, ισχυρίστηκε ότι «δικαίως» γίνεται αυτό, καθώς μέχρι τη στιγμή εκείνη υπολόγιζαν... λάθος τις πιθανότητες που είχαν αυτοί οι οδηγοί να προκαλέσουν ατύχημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ