Παρασκευή 24 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ
Και υπερβάσεις και ... «μπόνους»!

«Κάποιες διαφοροποιήσεις» στο κόστος των Ολυμπιακών Εργων που έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ και κυρίως των εγκαταστάσεων του Ελληνικού, παραδέχτηκε χτες η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου. Προσπάθησε όμως να μειώσει τις εντυπώσεις, προσθέτοντες ότι οι διαφοροποιήσεις αυτές κινούνται εντός του συνολικού προϋπολογισμού των έργων.

Πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι με βάση ενημερωτικό σημείωμα (Εκθεση) που είχε δώσει το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ τον περασμένο Νοέμβρη στο κλιμάκιο της ΔΟΕ που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκύπτει πως το κόστος των έργων αυτών έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2000 και θα στοιχίσουν πλέον στον ελληνικό λαό ο «κούκος αηδόνι». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εκθεση, το κόστος των Ολυμπιακών Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ έχει φτάσει τα 638.550.000 ευρώ, δηλαδή 217,6 δισ. δρχ., από 101 δισ. δρχ. που είχε ανακοινώσει το 2000 ο τότε υπουργός Κ. Λαλιώτης. Θυμίζουμε ότι το κόστος των έργων αυτών που είχε εγκρίνει η Διυπουργική Επιτροπή στις 19 Ιούνη 2001 ανερχόταν στα 139 δισ. δρχ., ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι πως το σημερινό κόστος είναι αρκετά μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό που υπολόγιζε το ΥΠΕΧΩΔΕ στην ίδια Εκθεση που είχε παραδώσει στη ΔΟΕ το Μάρτη του 2002 (556.100.000 ευρώ)!

Και σαν να μην έφτανε η γεωμετρική πρόοδος του κόστους των έργων αυτών, η Β. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι εργολάβοι θα πάρουν και «μπόνους» δισεκατομμυρίων αν τα παραδώσουν εμπρόθεσμα!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ