Επιστολή της ΕΣΚ ΑμΕΑ στην Εκτελεστική Γραμματεία της Συνομοσπονδίας. Παραιτήθηκε ο ταμίας Π. Τσερές, με σοβαρές καταγγελίες, ενώ Π. Κουρουπλής επίτιμος πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ απειλεί με ασφαλιστικά μέτρα
Μαχητική ήταν πάντα η παρουσία των στελεχών της ΕΣΚ-ΑμΕΑ στα συνέδρια της ΕΣΑΕΑ. (Στη φωτογραφία στιγμιότυπο απ' το προηγούμενο συνέδριο». |
Στη χτεσινή συνεδρίαση παραιτήθηκε ο ταμίας Π. Τσερές καταγγέλλοντας ότι το τελευταίο οχτάμηνο δέχτηκε αρκετές παρεμβάσεις εκ μέρους του προέδρου της ΕΣΑΕΑ, Γ. Βαρδακαστάνη, σε θέματα της αρμοδιότητάς του, που ουσιαστικά, όπως αναφέρει, τον καταργούν ως ταμία. Αφού περιγράφει τις παρεμβάσεις αναφέρει ότι αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση να δει το Φάκελο της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και καταγγέλλει ότι «γίνονται προσπάθειες επιβολής συνέδρων μη νομίμως εκλεγμένων, γιατί τυχαίνει να γνωρίζω τα τεκταινόμενα στους φορείς της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών».
Επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουπλής με επιστολή του προς την ΕΓ ζητά την τήρηση του καταστατικού και επισυνάπτει πίνακα με 23 σωματεία «υποτιθέμενα μέλη της ΕΣΑΕΑ». Και η επιστολή του καταλήγει: «Σε περίπτωση που κατά τη συνεδρίαση της ΕΓ για την ανακήρυξη των συνέδρων προβείτε σε παραβίαση των βασικών διατάξεων του καταστατικού, εγώ και άλλοι Φυσικά η Νομικά Πρόσωπα, που νομιμοποιούνται στην υπόθεση αυτή θα προσφύγουμε στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα».
Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν τις καταγγελίες της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ-ΑμΕΑ) για βάναυση παραβίαση της θέλησης των αναπήρων.
Χτες οι εκλεγμένοι στο συνέδριο σύνεδροι της ΕΣΚ-ΑμΕΑ έστειλαν επιστολή στην ΕΓ και δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν «με κάθε μέσο την παράνομη συμμετοχή των συνέδρων, βάσει και αυτού του αντιδημοκρατικού καταστατικού που χρησιμοποιείτε». «Οσο κι αν νομίζετε ότι με τη χρησιμοποίηση οργανώσεων - μαϊμού θα μπορείτε να ελέγχετε και να χειραγωγείτε το αναπηρικό κίνημα, οι πραγματικά ανάπηροι, και αυτοί ακόμα που είναι εγκλωβισμένοι στις δικές σας πολιτικές απόψεις, θα βρουν τον τρόπο να οργανώσουν τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους», υπογραμμίζει η ΕΣΚ-ΑμΕΑ.
Στη συνέχεια η ΕΣΚ-ΑμΕΑ αφού αναφέρεται συγκεκριμένα στις παραβάσεις που έγιναν καταλήγει: «Η μόνη λύση είναι η μη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων που προέρχονται από αυτές τις οργανώσεις και η αποδοχή όρων διοργάνωσης γνήσιου αναπηρικού συνεδρίου, βασισμένου σε ειδικό συνδικαλιστικό νόμο που θα ορίζει τη μία ψήφο για κάθε πραγματικά ανάπηρο, με συγκεκριμένο ποσοστό αναπηρίας από υγειονομική επιτροπή. Οι εκλογές να γίνουν με την παρουσία των δικαστικών αντιπροσώπων, με το σύστημα της απλής αναλογικής και να απαγορευτεί η ψήφος διά αλληλογραφίας ή με εξουσιοδότηση ή των λεγομένων φίλων».