Τρίτη 14 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΖΑΓΟΡΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Να αποκατασταθεί η ασφάλεια σχολικών κτιρίων

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ολοκληρωτική διάβρωση από τα νερά της βροχής, εξαιτίας κακοτεχνιών στην κατασκευή τους και η κατάρρευση οροφής και τοίχων των κτιρίων στα οποία στεγάζονται τα Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο της ορεινής Ζαγοράς Ν. Μαγνησίας, με απρόβλεπτες συνέπειες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το θέμα αυτό εντοπίζουν σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι δύο βουλευτές, τα νερά της βροχής διαπερνούν την οροφή, ποτίζουν τους τοίχους, μπαίνουν ακόμη και από τα κλειστά παράθυρα, πλημμυρίζοντας τους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου, που, ας σημειωθεί, κατασκευάστηκε μόλις πριν από τρία χρόνια, ενώ το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται και στο κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου. Η έντονη δε υγρασία κάνει την παραμονή σ' αυτά τα κτίρια προβληματική, για λόγους υγείας.

«Οι κάτοικοι, οι τοπικοί φορείς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση καθώς και για τη, μέχρι σήμερα, εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων να την αντιμετωπίσουν. Γι' αυτό ζητούν, να δοθεί, άμεσα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο Δήμο Ζαγοράς, ώστε να αναλάβει το έργο της αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων και όσον αφορά τις ζημιές αλλά και όσον αφορά τις κακοτεχνίες», σημειώνουν. Γι' αυτό ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, εάν θα πάρουν μέτρα στην κατεύθυνση της ικανοποίησης του παραπάνω αιτήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ