Κυριακή 12 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Προκλητική εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε μεγαλοσχήμονες

Sportidea

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με την υπόθεση εμπορευματοποίησης του αθλητισμού να κάνει ποδαρικό με το σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αθλητικών εγκαταστάσεων σε μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου. Λόγος γίνεται για την εκχώρηση σε Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ) μεγάλων σταδίων, που σήμερα χρησιμοποιούν με ανάλογο μίσθωμα.

Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη χρονιά και ετοιμάζεται η νέα εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Η καλή μέρα γι' αυτά φαίνεται από το πρωί. Δεν αρκούν τα χαρίσματα των χρεών δισεκατομμυρίων, τώρα το «παιχνίδι» πλέον χοντραίνει με τεράστιες επενδύσεις και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να τα δώσει όλα, προφασιζόμενη, τι άλλο, την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που τα περιθώρια πλέον στενεύουν.

Ο «Ρ» σήμερα παρουσιάζει πώς ξεκινάει αυτή η διαδικασία με την παραχώρηση του Σταδίου Καραϊσκάκη. Με το ψευδεπίγραφο του ιστορικού δικαιώματος και άλλες δικαιολογίες η κυβέρνηση χαρίζει στις ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις και στους ιδιοκτήτες τους εκατομμύρια ευρώ αλλά και δημόσια περιουσία. Επίφαση της καλοστημένης επιχείρησης, με κέρδη για μεγαλοπαράγοντες-κυβέρνηση και χασούρα για το δημόσιο και τους πολλούς, ο κόσμος των ομάδων και η ιστορία τους. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο πώς χρησιμοποιείται από τους επιτήδειους η αγάπη και η δύναμη που προσφέρει η ταύτιση με μεγάλες ομάδες.


Sportidea

Κυβέρνηση, μεγαλοπαράγοντες, πλειοψηφία των ΜΜΕ κάνουν ανερυθρίαστα το άσπρο μαύρο. Η πλύση εγκεφάλου και στον φίλαθλο κόσμο είναι συνεχής. Την ίδια στιγμή που ο λαός σφίγγει και άλλο το ζωνάρι, οι μισθοί μένουν καθηλωμένοι και η απώλεια του εισοδήματος συνεχώς μεγαλώνει, για κάποιους βρέθηκε άλλη μια «κότα που θα κάνει το χρυσό αυγό». Το όνομα αυτής «ιδιόκτητο γήπεδο». Μια από τις πλέον σκανδαλώδεις παροχές στο χώρο του ποδοσφαίρου μπαίνει στην τελική ευθεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιστορίες διαχείρισης (2018-03-28 00:00:00.0)
«Βιτρίνα» των παγκόσμιων ενδοεπιχειρηματικών ανταγωνισμών στην Ευρώπη (2016-07-03 00:00:00.0)
«Πόλεμος» επιχειρηματικών συμφερόντων! (2011-02-18 00:00:00.0)
Αρχίζει το ματς! (2008-06-07 00:00:00.0)
Πωλούνται σαν... «ψάρι με πατάτες» (2007-01-21 00:00:00.0)
Εγκλημα εκ προμελέτης (1997-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ