Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Διπλή αγωνία

Στους δύο ο ένας... αδιαφορεί. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα για τους τρεις εκπροσώπους μας στην Ευρωλίγκα που αγωνίζονται σήμερα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός καίγονται για τις νίκες σε αντίθεση με την ΑΕΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με όπλο την παράδοση

Την πολύ καλή προϊστορία που έχει κόντρα στις τουρκικές ομάδες όπου έχει εφτά νίκες, θέλει να συνεχίσει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές (19.30). Αλλωστε συν τοις άλλοις αν τα καταφέρει, θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για να προκριθεί στους «16» της Ευρωλίγκα. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς δε θέλησε να επαναλάβει τα ίδια γνωστά πράγματα: «Το έχουμε πει δεκάδες φορές. Ολα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολα και το γνωρίζουμε όλοι μας. Ειδικά εναντίον της Ούλκερ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθώς έχουμε απέναντί μας ένα πολύ δυνατό αντίπαλο και μια από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου μας. Εχουμε δύσκολη αποστολή και πρέπει να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Εχουμε προετοιμαστεί και ελπίζουμε στη νίκη...». Οπως τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, κλειδί για την έκβαση του αγώνα θα παίξει η άμυνα της ομάδας του και ιδιαίτερα ο περιορισμός των δυο βασικών ατού των Τούρκων, Μπλερ και Μπούκερ.

ΠΑΟ: Να παραμείνει ψηλά

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα στο κλειστό του Σπόρτιγκ τη Ζαλγκίρις Κάουνας (21.00) με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τον απασχολούν δυο ζητήματα. Πρώτον η κατάσταση των αντιπάλων και δεύτερο η κατάσταση της δικής του ομάδας. «Η αντίπαλός μας άλλαξε προπονητή και κάποια πράγματα στο παιχνίδι της, ενώ σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου έχει επιστρέψει και ο Τιμίνσκας, που είναι ένας σημαντικός παίκτης γι' αυτούς. Δεν είμαστε όμως σίγουροι ποια Ζαλγκίρις θα αντιμετωπίσουμε, αφού με το νέο προπονητή έχει παρουσιάσει δύο διαφορετικά πρόσωπα. Παράλληλα ο Σέρβος τεχνικός δείχνει να προβληματίζεται και για την εικόνα της ομάδας του που στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να κάνει κοιλιά. Στους «πράσινους» υπάρχουν και αγωνιστικά προβλήματα αφού οι Καλαϊτζής και Κουτλάι ταλαιπωρούνται από ίωση και η συμμετοχή τους κρίνεται αμφίβολη.

ΑΕΚ: Το μυαλό στο πρωτάθλημα

Μπορεί σήμερα να αγωνίζεται στη Βαρκελώνη με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα (21.30) αλλά για τον Σάκοτα και τους παίκτες του αυτό που προέχει είναι η κόντρα με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Αλλωστε το θέμα της πρόκρισης στην Ευρωλίγκα εδώ και καιρό είναι ουσιαστικά παρελθόν άρα λοιπόν οι στόχοι βρίσκονται αλλού. Πάντως σκοπός του Σέρβου τεχνικού είναι το σημερινό παιχνίδι να αποτελέσει ένα γερό τεστ για τους παίκτες ενόψει της αναμέτρησης για το πρωτάθλημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ