Παρασκευή 29 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τη Δευτέρα η παρουσίαση του Λευκώματος του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και ο «Ριζοσπάστης» θα παρουσιάσουν το Λεύκωμα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1941 - 1945 - ΚΑΤΟΧΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ», τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη 2002 και ώρα 6.30 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσουν συναγωνιστές, σύντροφοι και φίλοι. Θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας, θα γίνει προβολή βίντεο και απαγγελίες.

Το Λεύκωμα περιέχει φύλλα του «Ριζοσπάστη» της περιόδου της Κατοχής, της απελευθέρωσης, του Δεκέμβρη 1944 και του μεσοδιαστήματος από το Δεκέμβρη μέχρι τη Συμφωνία της Βάρκιζας. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τις ενότητες «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ» και «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ - ΕΚΔΟΣΗ ΑΘΗΝΑΣ». Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τις ενότητες «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΩΝ» ΚΑΙ «ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ».

Το Λεύκωμα δίνει τη δυνατότητα στον μελετητή, στον ιστορικό του μέλλοντος, να έχει μια σημαντική πηγή καταγραφής γεγονότων, πολιτικών αποφάσεων, εκτιμήσεων, αναλύσεων, όπως αυτές καταγράφηκαν στις σελίδες του «Ριζοσπάστη». Ταυτόχρονα, με την έκδοση αυτή, φτάνει στα χέρια των σημερινών λαϊκών αγωνιστών, που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, το σημαντικό αυτό υλικό των φύλλων του «Ριζοσπάστη», πολύτιμο βοήθημα γνώσης, πείρας, αγωνιστικής ανάτασης και απόφασης για θυσίες σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ