Κυριακή 24 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Κρατικός προϋπολογισμός

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2003, ο οποίος και κατατέθηκε ήδη στη Βουλή. Ενας προϋπολογισμός λιτότητας, μοχλός για την παραπέρα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η κατεύθυνσή του, τόνισε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, παραμένει αναδιανεμητική υπέρ του μονοπωλιακού κεφαλαίου και φοροεισπρακτική για τους εργαζομένους. Αποτελεί ένα εργαλείο επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, των αναδιαρθρώσεων στρατηγικών τομέων της οικονομίας και της ισοπέδωσης των εργατικών κατακτήσεων.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού είναι η μείωση, ουσιαστικά, των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, η πολιτική εισοδηματικής λιτότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους (προβλέπονται ονομαστικές αυξήσεις 2,5%) η οποία θα αποτελέσει τον μπούσουλα και για τον ιδιωτικό τομέα. Ακόμα η διατήρηση της επαχθούς φορολογίας για τους εργαζόμενους, η σημαντική αύξηση των έμμεσων φόρων που πληρώνει η εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, η διατήρηση σε υψηλά ποσοστά των κονδυλίων, που είτε θα προσφερθούν στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες είτε θα σπαταληθούν σε στρατιωτικές δαπάνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ