Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Ανακατατάξεις στο χώρο των ΜΜΕ

Καταρρέει ο Ομιλος Ανδρουλιδάκη, ενώ αλλαγές συντελούνται και στον ALPHA

Ανατροπές συντελούνται στο τοπίο στα ΜΜΕ, αφού οι αλλαγές το τελευταίο διάστημα είναι ραγδαίες, ενώ δεν αποκλείονται και νέες ανακατατάξεις στο άμεσο μέλλον. Ουσιαστικά, όπως φαίνεται, ο Ομιλος Ανδρουλιδάκη περνά στα χέρια κυρίως της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ και επίσημα ανακοινώθηκαν οι επιχειρηματικές αλλαγές στην τηλεόραση του ALPHA, μετά και από την κατάρρευση της συνδρομητικής τηλεόρασης ALPHA DIGITAL.

Οι αλλαγές που επέρχονται γενικότερα στα ΜΜΕ, δεν είναι άσχετες με την πολιτική της κυβέρνησης και με τα κάθε είδους παιχνίδια με τους ιδιοκτήτες. Ηδη ως γνωστό έχουν ανακληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι άδειες της συνδρομητικής τηλεόρασης ALPHA DIGITAL, της συνδρομητικής τηλεόρασης INTERACTIVE και του τηλεοπτικού σταθμού TEMPO. Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Planet» μετά από πλειστηριασμό έχει περάσει στον Α. Παύλοβιτς, ενώ η «τύχη» του θα κριθεί στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ. Οι νέες εξελίξεις με την επικείμενη αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εφημερίδας του Ομίλου Ανδρουλιδάκη «Επενδυτής», αλλά και με τον παραμερισμό του Στάθη Τσοτσορού, από τη διεύθυνση της τηλεόρασης του ALPHA, σηματοδοτούν αναδιαρθρώσεις στο χώρο των ΜΜΕ.

Αναμενόμενες ήταν οι «αναταράξεις» στην τηλεόραση του ALPHA μετά από την κατάρρευση της συνδρομητικής τηλεόρασης ALPHA DIGITAL. Στην ουσία και μετά τη χτεσινή ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού παραμερίζεται ο Στάθης Τσοτσορός, ενώ το επάνω χέρι φαίνεται πως το έχει ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μετόχων της «ALPHA Δορυφορικής Τηλεόρασης ΑΕ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από χτες την ευθύνη του management της εταιρίας αναλαμβάνει η «πλευρά» του Δημήτρη Κοντομηνά. Ο έτερος μέτοχος Στάθης Τσοτσορός παραμένει πρόεδρος της εταιρίας και θα «εξακολουθήσει να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην κατάκτηση των νέων επιχειρηματικών στόχων της εταιρίας». Και μόνο από την «ανάγνωση» της ανακοίνωσης, είναι ηλίου φαεινότερο πως ο μέχρι χτες ισχυρός άντρας της εταιρίας παραγκωνίζεται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται νέα κεφάλαια, αφού ο Στάθης Τσοτσορός είναι μέτοχος στην εταιρία με 40%. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στο προσωπικό του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι προβλήματα αντιμετωπίζει και ο ραδιοφωνικός σταθμός ALPHA NEWS. Πρόσφατα μάλιστα απομακρύνθηκαν αρκετά στελέχη του, με τελευταία την Α. Σιδηροκαστρίτου, που είχε αναλάβει τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού. Στο πλαίσιο αυτό και μετά από την κύρια ευθύνη που αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κοντομηνάς και για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, δεν αποκλείονται αλλαγές και στη διεύθυνση, αλλά και γενικότερα στο στελεχικό δυναμικό του σταθμού.

Από χτες αλλαγές επήλθαν και στην εφημερίδα «Επενδυτής», που ήταν το «πρώτο πλάνο» του Ομίλου Ανδρουλιδάκη. Ο «Επενδυτής» δεν κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο, γιατί σύμφωνα με τον διευθυντή του Νίκο Φελέκη, η εφημερίδα χρωστάει χρήματα στην εκτυπωτική εταιρία «Ιρις», η οποία δεν τύπωσε την εφημερίδα. Ο Νίκος Φελέκης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε πως η εφημερίδα αλλάζει χέρια και τίτλο. Είπε ότι η εφημερίδα περνάει στην ΑΕ «Best End» και θα κυκλοφορήσει με νέο τίτλο το ερχόμενο Σάββατο. Δε θέλησε ν' αποκαλύψει ποιος ουσιαστικά θα είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης και χρηματοδότης της νέας εταιρίας, αναφέροντας μόνο ότι το 95% των μετοχών της θ' ανήκει στον ίδιο. Σήμερα θα γίνει καταγγελία των συμβάσεων των εργαζομένων στον «Επενδυτή». Σύμφωνα με τον Ν. Φελέκη, η χρηματοδότηση είναι «εξασφαλισμένη για τρεις μήνες», ενώ η νέα εταιρία θα λάβει υπόψη της και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων. Η νέα εφημερίδα «μετακομίζει» στα πρώην γραφεία της εφημερίδας «Μακεδονία» στο κέντρο της Αθήνας.

Τη στιγμή που το συγκρότημα Ανδρουλιδάκη καταρρέει, ο Μ. Ανδρουλιδάκης επιμένει στην τακτική του, δηλώνοντας ότι εντός «δύο ημερών» θ' ανακοινώσει ευρύ «πρόγραμμα εξυγίανσης της εφημερίδας και τακτοποίησης όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων», καλώντας τους εργαζόμενους να παραμείνουν στην εφημερίδα. Σε χτεσινή ανακοίνωση του Ομίλου, ο Μ. Ανδρουλιδάκης αναφέρει ότι οι «εκκρεμότητες» θα λυθούν «μέσω της εισόδου στο μετοχικό σχήμα σημαντικότατου Ελληνα επενδυτή». Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, κάνει λόγο για «πρωτοφανή ανταρσία», ενώ θα προσφύγει και στη δικαιοσύνη όχι μόνο κατά του Ν. Φελέκη, αλλά και «εναντίον όλων όσοι θα στηρίξουν τις παράνομες πράξεις».

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι το «κλειδί» για τον Ομιλο Ανδρουλιδάκη, αφού σε αυτήν κυρίως είναι υποθηκευμένη η εταιρία. Μετά από πλειστηριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, ο «Planet» του Μ. Ανδρουλιδάκη έχει περάσει, τυπικά τουλάχιστον, στα χέρια του Α. Παύλοβιτς. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μετά από αυτή την εξέλιξη έχει καλέσει σε ακρόαση τους νέους εκπροσώπους του «Planet», προκειμένου να γίνει έλεγχος για το εάν ή όχι τηρούνται οι αρχές που ορίζονται από το νόμο για την άδεια του ραδιοφωνικού σταθμού, προκειμένου να μην προχωρήσει σε ανάκληση. Σε πλειστηριασμό όμως στα μέσα Δεκέμβρη η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει και την εφημερίδα του Ομίλου Ανδρουλιδάκη «Sport Time».


Κούλα ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ