Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες μας

Για την επικαιρότητα των συνθημάτων «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία», «Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», μιλάει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), καλώντας στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ περιγράφει τη «βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνει η προσωρινή κυριαρχία του ιμπεριαλισμού», με τις δολοφονικές επιθέσεις που συνεχίζονται, το δράμα του παλαιστινιακού λαού και την οριστική διχοτόμηση στην οποία οδηγείται η Κύπρος «με τις ευλογίες των ΗΠΑ, της ΕΕ καθώς και της ελληνικής κυβέρνησης».

«29 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο ΖΕΙ», τονίζει η ΕΕΔΥΕ, «στους μεγάλους αντιπολεμικούς - αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας. Στους αγώνες της εργατικής τάξης. Στις κινητοποιήσεις των μαθητών και των φοιτητών». Καλεί, λοιπόν, σε συνέχεια του αγώνα ενάντια στη Νέα Τάξη και υπεράσπιση του δικαιώματος εθνικής ανεξαρτησίας, της ειρήνης και της φιλίας των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ