Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Ημερίδα για την ανεργία

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ για την ανεργία με ημερίδα την Πέμπτη στο Πέραμα

Ημερίδα για την ανεργία, την ανάδειξη των αιτιών που την προκαλούν, το ρόλο και τη δράση του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος για την επιβίωση των ανέργων, διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 2 του Μάρτη στις 1 το μεσημέρι στο Πέραμα.

Στη σχετική πρόσκληση τονίζεται ότι στόχοι του ΠΑΜΕ είναι: Ο ταξικός προσανατολισμός του εργατικού κινήματος. Η οργάνωση αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων που θα δρουν με στόχο τη συγκρότηση και στήριξη ενός πανίσχυρου λαϊκού Μετώπου ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: Ανοιγμα από τον Γιώργο Μαυρίκο, επικεφαλής της Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμό από τον δ ήμαρχο Περάματος Γιάννη Πατσιλινάκο. Εισηγητές θα είναι: ο Βασίλης Φίλιας, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα μιλήσει για την ανεργία και τις κοινωνιολογικές επιπτώσεις. Η Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου οικονομικών και πολιτικών επιστημών Μακεδονίας, θα μιλήσει για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ανεργία. Ο Κώστας Κάππος, συνεργάτης του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, θα μιλήσει για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις - επιπτώσεις και ο Γιώργος Μαρίνος, συνδικαλιστικής ναυτεργάτης, θα μιλήσει για τις εξελίξεις στη ναυτιλία και τις επιπτώσεις στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ