Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Ευρεία συμμετοχή στη Διεθνή Συνάντηση

Διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με θέμα το συντονισμό των μεγάλων διαδηλώσεων κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, τον Ιούνη του 2003

Εκπρόσωποι κομμάτων, οργανώσεων, κινημάτων κλπ., από το Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία και άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης, θα συμμετάσχουν στη διεθνή συνάντηση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Στόχος της συνάντησης είναι ο συντονισμός της δράσης για τις μεγάλες διαδηλώσεις που θα οργανώσει η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», την περίοδο πραγματοποίησης της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Ιούνη του 2003. Η Διεθνής Συνάντηση θα γίνει στο πανεπιστήμιο Μακεδονία.

Η πλατιά συμμετοχή που φαίνεται πως θα υπάρχει, μαρτυρά την απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα για την ανάγκη αντιπαράθεσης στις αντιδραστικές πολιτικές του δήθεν μονόδρομου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και την ανάδειξη της ταξικής λογικής, μιας άλλης πολιτικής προς όφελος των λαών και των εργαζομένων.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί του Σαββάτου και θα διακοπούν στις 6 το απόγευμα. Θα συνεχιστούν την Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οπότε θα ολοκληρωθούν με την έκδοση των συμπερασμάτων του διημέρου. Ολοι οι συμμετέχοντες, Ελληνες και ξένοι, θα συμμετάσχουν στην αντιιμπεριαλιστική πορεία για την 29η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στη διάρκεια των εργασιών, θα γίνει παρουσίαση της ταυτότητας και των στόχων της Κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003».

Επίσης, ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει για τη φιλοσοφία της Κίνησης, τα βασικά μέτωπα πάλης του ελληνικού λαού και της νεολαίας ενάντια στην ΕΕ - Γραμμή αντιπαράθεσης ενάντια στη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση.

Ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα μιλήσει για το ΠΑΜΕ ως ταξικό ρεύμα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα και ως συνιστώσα της «Δράσης: Θεσσαλονίκη 2003».

Ο Θανάσης Παφίλης, Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, θα μιλήσει για το αντιπολεμικό κίνημα, ενόψει του επικείμενου πολέμου κατά του Ιράκ και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη του 2003.

Στο δεύτερο μέρος των εργασιών θα ακολουθήσουν ομιλίες και παρεμβάσεις από τους εκπροσώπους των ξένων αντιπροσωπειών, των κομμάτων, των κινημάτων, των φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ