Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γιατί δε γράφουν τους συνταξιούχους;

Η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που στα λόγια κόπτεται για τον εκδημοκρατισμό, νοιάζεται για την ...αυτονομία και ...προωθεί την οργανωτική ενότητα του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, αποκαλύπτεται στη στάση των ηγεσιών των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ, απέναντι στους αγώνες των συνταξιούχων και απέναντι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων.

***

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αρνιέται να επανεγγράψει τους συνταξιούχους σαν πλήρη και ισότιμα μέλη στη δύναμη της ΓΣΕΕ, όπως ακριβώς ήταν μέχρι το 1989 και έπαιρναν κανονικά και με το νόμο μέρος σ' όλα τα συνέδρια Εργατικών Κέντρων και στα συνέδρια της ΓΣΕΕ. Τώρα τους έχει σαν παρατηρητές! Τη στιγμή που έχουν εγγράψει σαν μέλη συνδικαλιστικές οργανώσεις που είναι οφθαλμοφανή παραταξιακά τους διασπαστικά κατασκευάσματα δε γράφουν την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΟΚΑ. Γιατί αλήθεια;

***

Η απάντηση έχει πολλές πλευρές. Θα περιοριστούμε εδώ σε τρεις βασικές. Πρώτο γιατί θέλουν να διαμορφώνουν τεχνητούς συσχετισμούς και να περιορίζουν έτσι τις ταξικές δυνάμεις στο επίπεδο των κορυφών, δεύτερο επειδή πιστεύουν ότι με τέτοιου είδους κόλπα θα αποκόψουν τους συνταξιούχους και τους αγώνες τους από τους αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων και τρίτο, γιατί βλέπουν την εργατική τάξη σαλαμοποιημένα (ρετιρέ, υπόγεια, ιδιωτικούς, δημόσιους, υπαλλήλους, εργάτες, εργαζομένους, συνταξιούχους κλ.π.), όπως δηλαδή εξυπηρετεί την αστική τάξη που αξιοποιεί πάντα τη δοκιμασμένη ταχτική του «διαίρει και βασίλευε».

***

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα υποστηρίζει ότι οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις κακώς διαγράφτηκαν από τη δύναμη της ΓΣΕΕ το Δεκέμβρη του 1989. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για την αποπομπή τους.

Η εμμονή μας για την εγγραφή τους σαν πλήρη μέλη στηρίζεται στην άποψη για ενιαία οργάνωση εργαζομένων και συνταξιούχων, αφού ανήκουν στην ίδια τάξη. Στηρίζεται στην ανάγκη άρσης μιας λαθεμένης απόφασης, που στην ουσία παρεμβάλλει εμπόδια στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης.


Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ