Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΑΕ
Συνεχίζει την «κούρσα» κερδοφορίας

Αυξημένα κατά 63,5% είναι τα προ φόρων κέρδη της ΔΕΗ για το εννιάμηνο του 2002. Τα κέρδη, ανήλθαν στα 423 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,2% και ανήλθαν στα 2.520 εκατ. ευρώ. Η αύξηση των πωλήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ ,οφείλεται στην αύξηση της κατανάλωσης κατά 5,8% και στις αυξήσεις των τιμολογίων κατά 3,6% τον Ιούλη του 2001 και κατά 3,85% τον περασμένο Ιούλη.

Αξιοσημείωτο στην ανακοίνωση των κερδών της ΔΕΗ, είναι η αύξηση των δαπανών για την αγορά ενέργειας, οι οποίες παρουσιάζουν αύξηση κατά 48,1% και ανήλθαν σε 116 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που οφείλεται στις αυξημένες εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας. Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η ιδιωτικοποιημένη πλέον ΔΕΗ, αυξάνει κατακόρυφα τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ την ίδια ώρα, αυξάνει τα τιμολόγια των καταναλωτών, εξακοντίζοντας τα κέρδη των ιδιωτών.

Την ίδια στιγμή, είναι όλα έτοιμα για την παραχώρηση και δεύτερου πακέτου της ΔΕΗ στους ιδιώτες. Η νέα παραχώρηση, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη και το ποσοστό θα ανέρχεται περίπου στο 15%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό θα προέλθει από υφιστάμενες μετοχές που κατέχει το ελληνικό δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ