Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μαγικό «Μαύρο Θέατρο»

Ο διάσημος θίασος τσέχικου Μαύρου Θεάτρου «Image Theatre» παρουσιάζει την παράσταση «Fiction», από σήμερα μέχρι τις 21/11, στο θέατρο «Κορονέτ». Το έργο περιέχει όλα τα μαγικά στοιχεία που βοηθούν να ξεκλειδώσουμε τη φαντασία μας. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαύρου Θεάτρου που διοργανώνει το θέατρο «Coronet» μέχρι τις 2/2/2003. Πρωτότυπη χορογραφία, αστέρια που λαμπυρίζουν στο σύμπαν, αστεροειδείς που πέφτουν, ένα διαστημόπλοιο, δυο τρελοί αστροναύτες, ένα πολυπόδαρο καμπιοειδές πρασινοκόκκινο τέρας, είναι μερικά από τα συστατικά της πρωτότυπης παράστασης «Fiction». Και όχι μόνον. Πολύχρωμοι ποπ-αρτ βάτραχοι, μπλε εξωγήινοι με χέρια φυσούνες και τεράστια αυτιά αντένες, σαπουνόφουσκες, τεράστια πολύχρωμα μπαλόνια, είναι μερικά μόνον από τα στοιχεία αυτής της πανδαισιακής φανταστικής αφήγησης που έρχεται να εξιτάρει τη φαντασία μας. Ο θίασος «Image Theatre» είναι δημιούργημα του μουσικού Alexander Cihar και της χορογράφου Eva Asterova και συνδυάζει μοντέρνο χορό, πρωτοποριακή μουσική, παντομίμα και interactive θέαμα.

  • Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Δημήτρης Λιγνάδης ερμηνεύουν 16 ρόλους στο έργο της Μαρί Τζόουνς «Πέτρες στις τσέπες του», που παρουσιάζεται στο θέατρο «Ιλίσια-Βολανάκης». Δύο βοηθητικοί ηθοποιοί που διηγούνται πώς γυρίστηκε στη Βόρεια Ιρλανδία η χολιγουντιανή υπερπαραγωγή «Η ήσυχη κοιλάδα». Η μετάφραση-διασκευή είναι της Μιμής Ντενίση, η σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, τα σκηνικά-κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, οι φωτισμοί του Αλέκου Γιάνναρου, η μουσική επιμέλεια των δύο πρωταγωνιστών.
  • Το έργο της Αμάντα Γουίτιγκτον «Τα τραγούδια του λυγμού» παρουσιάζεται στο θέατρο «Τόπος Αλλού» σε μετάφραση- σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Τα σκηνικά- κοστούμια είναι της Μίκας Πανάγου, η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη και των Ρονέτς, Ντίξι Καπς, Σανγκρίλας. Η σύγκρουση παλιού και νέου, μια επανάσταση με πικρό τέλος, πλημμυρισμένη από τραγούδια εποχής. Παίζουν: Γωγώ Ατζολετάκη, Τόνια Μάνεση, Θέκλα Γουναρίδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Ελεάνα Ταχιάου, Μαρία Φουράκη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2006-01-20 00:00:00.0)
Ταξίδι στα θέατρα του κόσμου (2002-10-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ