Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καθημερινές εξορμήσεις για το συλλαλητήριο της Πέμπτης

Την αντίθεσή του στο νέο άδικο πόλεμο που ετοιμάζουν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους ενάντια στο λαό του Ιράκ, θα εκφράσει ο λαός της Θεσσαλονίκης με το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Σε προκήρυξή της στο λαό της πόλης με τον τίτλο: ΟΧΙ στο νέο άδικο πόλεμο - Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλους τους φίλους της ειρήνης να μην επιτρέψουν στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα και το μακελειό για τα συμφέροντα των πολυεθνικών του πετρελαίου. Να μην επιτρέψουν να οδηγήσουν τους λαούς στον όλεθρο και το θάνατο. «Η φωνή της αντίστασης και του αγώνα πρέπει να ακουστεί πιο δυνατή», τονίζει το κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ.

Για τη φύση του ετοιμαζόμενου πολέμου η ΕΔΥΕΘ υπογραμμίζει ότι «οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές μετά τις ΝΑΤΟικές δολοφονικές επιθέσεις κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν, ετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν και το λαό του Ιράκ. Με το σχεδιαζόμενο πόλεμο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, θέλουν να ενισχύσουν το ρόλο του τυράννου - χωροφύλακα των συμφερόντων των ισχυρών της Γης, να εντείνουν την καταλήστευση του μόχθου και του πλούτου των λαών».

Η ΕΔΥΕΘ καλεί το λαό να εκφράσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να αγωνιστεί και να απαιτήσει:

-- Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

-- Κανένα ΝΑΤΟικό καράβι και κανένα αεροπλάνο να μην περάσει από το λιμάνι και το αεροδρόμιο της πόλης για την οργάνωση της επίθεσης κατά του λαού του Ιράκ.

-- ΟΧΙ στο σχεδιαζόμενο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ.

-- Αμεσο τερματισμό του φονικού εμπάργκο κατά του ιρακινού λαού.

-- Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό - Ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Στο μεταξύ οι τοπικές επιτροπές ειρήνης σε συνεργασία με εργατικά συνδικάτα και άλλες δημοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν καθημερινά εξορμήσεις στις συνοικίες με μοίρασμα υλικού για το συλλαλητήριο στις 31 Οκτώβρη και έχουν προγραμματίσει ειδικές εκδηλώσεις ειρήνης σε πολλές συνοικίες μέχρι και τις 30 Οκτώβρη.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» σχετικά με το συλλαλητήριο, ο γραμματέας της ΕΔΥΕΘ. Νίκος Ζώκας, τόνισε: «Η συμμετοχή του λαού και των φορέων στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 31 Οκτώβρη, είναι αναγκαία. Η φωτιά που απειλεί να σκεπάσει το Ιράκ, πολύ σύντομα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και αυτό σημαίνει ότι είναι ήδη μέσα στο σπίτι μας.

Ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, είναι ο λαϊκός παράγοντας, το μαζικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης που ήδη αναπτύσσεται και αύριο θα γίνει πολύ πιο δυνατό σε όλες τις χώρες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ