Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Νέα καθήκοντα: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση Χρυσοχοΐδη - Τένετ (σ.σ. αρχηγός της CIA) συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών για την ενίσχυση του μηχανισμού συλλογής πληροφοριών για τη διεθνή τρομοκρατία, όπως και η συμπλήρωση των επιχειρησιακών σχεδίων ασφαλείας. Πιθανόν να δημιουργηθεί και μια νέα ομάδα Αμερικανών συμβούλων σε θέματα τρομοκρατίας που θα συνεργάζεται με Ελληνες αξιωματούχους» (Β. Λαμπρόπουλος - Δ. Απόκης - ΒΗΜΑ).

Το ζητούμενο: «Η επιτυχία που σημείωσαν στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές συνδυασμοί - όπου υπήρξαν - συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού, απέδειξε, χωρίς αμφιβολία, ότι οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς ήταν και παραμένουν πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Εξακολουθεί όμως να παραμένει ζητούμενο η πολιτική συγκρότηση και έκφραση του πλειοψηφικού αυτού ρεύματος» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

Καλπονοθευτικά: «Πέντε είναι τα σημεία του εκλογικού νόμου που θα τεθούν στο "τραπέζι" των συζητήσεων: 1) Η αναλογικότερη κατανομή των εδρών, προκειμένου να λειτουργήσει ως δέλεαρ για τη δημιουργία αυτού που η κυβέρνηση ονομάζει "προοδευτική πλειοψηφία". 2) Η κατάργηση της διαδικασίας εξομάλυνσης ψήφων - εδρών. 3) Η διατήρηση του 3%. 4) Η καθιέρωση μεικτού συστήματος λίστας - σταυρού για την ανάδειξη των βουλευτών. 5) Η αναδιάρθρωση των εκλογικών περιφερειών...» (Γ. Ευαγγελίδης -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

«Φόβοι»: «Το καθεστώς Σημίτη - Λαλιώτη, χάρη στις αλάνθαστες συνταγές της γκρίζας, μαύρης, αλλά και λευκής προπαγάνδας, θα θεοποιήσει τα αμέσως επόμενα γεγονότα, όπως η ένταξη της Κύπρου στην Ευρώπη, την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα μεγάλα έργα της Ολυμπιάδας και την άντληση των επτά τρισ. από τα ταμεία των Βρυξελλών» (Χρ. Πασαλάρης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ