Στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη) εγκαινιάζεται στις 21 του Οκτώβρη (8 μ.μ.) έκθεση γλυπτικής του Χάρη Γύρα. Θα παρουσιαστούν 34 έργα από πέτρα και μάρμαρο, δημιουργίες των τελευταίων δύο χρόνων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 του Νοέμβρη.
Εγκαινιάζεται στις 16 του Οκτώβρη (8 μ.μ.) στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8, Ακρόπολη) έκθεση ζωγραφικής της Μυρτώς Δεληβοριά. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 του Νοέμβρη.
Η όγδοη ατομική έκθεση έργων του Βαγγέλη Πλοιαρίδη εγκαινιάζεται στις 30 του Οκτώβρη (8 μ.μ.) στο χώρο σύγχρονης τέχνης «Statement» (Μπουμπουλίνας 16, Εξάρχεια). Σ' αυτόν τον κύκλο έργων του, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει εικόνες διακοπών με έντονο αφηγηματικό και παραστατικό ύφος. Μέσα στη φαινομενικά ανάλαφρη και ευχάριστη τοπιογραφία των τουριστικών θερέτρων, ο Β. Πλοιαρίδης σκηνοθετεί μικρές ιστορίες, οι οποίες αμφισβητούν τη «μετάφραση» αυτών των εικόνων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 του Δεκέμβρη.
Εγκαινιάζεται στις 22 του Οκτώβρη (7 μ.μ.) στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας - Πάρκο Ελευθερίας) έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Ιωάννου. Θα εκτεθούν 52 έργα, δημιουργίες των τριών τελευταίων χρόνων. Οπως σημειώνει η Μαίρη Μιχαηλίδου, «...σε μια συμβολική - σχεδόν μεταφυσική - ζωγραφική, όπου συνυπάρχουν η τολμηρή σύζευξη ετερόκλητων αντικειμένων και μορφών, η επιμελής οργάνωση του χώρου, το αυστηρό περίγραμμα, το πλακάτο χρώμα, η προσεκτική, σχεδόν σχολαστική, διάταξη των πολυάριθμων θεμάτων, ο Γ. Ιωάννου δημιουργεί με μοναδική σχεδιαστική δεινότητα και απαράμιλλη ευχέρεια στο χειρισμό των χρωματικών τόνων, μερικές από τις πιο ουσιαστικές και ενδιαφέρουσες εικαστικές προτάσεις». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 του Νοέμβρη.