Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Ψυχραιμία και πρεσάρισμα

Αιχμή του δόρατος θα είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης

Sportidea

Αιχμή του δόρατος θα είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης
«Μαχητικότητα, πάθος, αυτοσυγκέντρωση». Το τρίπτυχο αυτό είναι σύμφωνα με τον Ρεχάγκελ το «όχημα» που μπορεί να οδηγήσει σήμερα την Eθνική σε θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Ουκρανία, στο «Ολιμπίνσκι Στάντιουμ» (ΕΤ 1, 19.00).

Τι περιμένει από τους παίχτες του ο Γερμανός εκλέκτορας ώστε το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή, Ρενέ Τέμινγκ, να τους βρει χαμογελαστούς; «Θα πρέπει να μη χάσουμε την ψυχραιμία μας στα πρώτα λεπτά, όπου θα δεχτούμε πίεση από τους αντιπάλους και τους 50-60.000 οπαδούς τους. Πρέπει να αντισταθούμε και να πρεσάρουμε. Θα πρέπει να δείξουν ότι διεκδικούν την πρόκριση στα τελικά και από τη στιγμή που θα είμαστε μαχητικοί, όλα θα πάνε καλά. Πρέπει να δείξουμε πάθος, θέληση, οργάνωση στο παιχνίδι μας και ο ένας να βοηθά τον άλλον». Ο Νίκος Νταμπίζας πρόσθεσε: «Η Ουκρανία είναι μια ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο και δεν πρέπει να στεκόμαστε σε πρόσωπα που ενδεχομένως να αντικατασταθούν από πιο επικίνδυνους ποδοσφαιριστές. Επειτα από την ήττα της πρεμιέρας από την Ισπανία, δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Ηρθαμε για τη νίκη, αλλά αν δεν καταφέρουμε να την πάρουμε οφείλουμε να αναζητήσουμε την ισοπαλία». Η Εθνική μάλλον θα παραταχθεί με τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Φύσσα, Νταμπίζα, Δέλλα, Γιαννακόπουλο, Μπασινά, Καραγκούνη, Τσάρτα, Χαριστέα και Νικολαΐδη.

Αισιόδοξος, παρά τα προβλήματα, είναι ο τεχνικός των γηπεδούχων, Λεονίντ Μπούριακ: «Η Ελλάδα είναι πολύ βελτιωμένη ομάδα υπό την καθοδήγηση του Ρεχάγκελ, όμως και εμείς έχουμε μια πολύ ικανή ομάδα με πολλές δυνατότητες. Θα κάνουμε όλα όσα πρέπει για να γίνουμε επικεφαλής του ομίλου. Εχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα λόγω των πολλών τραυματισμών αλλά είμαι αισιόδοξος». Ο τερματοφύλακας, Βιτάλι Ρέβα, συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό για μας να κερδίζουμε τα εντός έδρας παιχνίδια μας. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά, με αποφασιστικότητα και με θέληση για τη νίκη». Ο Μπούριακ αναμένεται αρχικά να χρησιμοποιήσει τους Ρέβα, Λούζνι, Τίμοτσουκ, Κόρμιτσεφ, Κονοβάλοφ, Γκούσιν, Ζούμποφ, Μορόφ, Βορομπέι, Σερεμπρένικοφ και Ρεμπρόφ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ