Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μονοκούκι στη «Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία»

Οι κομμουνιστές της Ν. Ιωνίας με ανοιχτή επιστολή τους καλούν το λαό της πόλης να γυρίσει την πλάτη στα ψευτοαριστερά - ψευτοκομμουνιστικά καλέσματα και να υπερψηφίσει για δήμαρχο τον Π. Τσουκαλά

Να υπερψηφίσουν την παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΩΝΙΑ» (ΔΗΠΙ) με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο το δοκιμασμένο αγωνιστή Παναγιώτη Τσουκαλά, να καταδικάσουν τους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να γυρίσουν την πλάτη στο ψευτοαριστερό, ψευτοκομμουνιστικό κάλεσμα όσων συμβιβάστηκαν με το κατεστημένο και συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της Ολγας Κατημερτζή, καλούν, με ανοιχτή επιστολή τους, τους δημότες της Νέας Ιωνίας οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην πόλη.

Οι κομμουνιστές της Νέας Ιωνίας καταγγέλλουν την προβοκατόρικη προπαγάνδα της παράταξης που στηρίζει την υποψήφια δήμαρχο Ο. Κατημερτζή και ειδικά ορισμένων πρώην κομμουνιστών που διαδίδουν ότι τάχα «το ΚΚΕ κατεβαίνει με δύο υποψηφίους στη Νέα Ιωνία», ενώ οι ίδιοι αρέσκονται να δηλώνουν ότι δε διαφωνούν με το ΚΚΕ, αλλά με την πολιτική της τοπικής του οργάνωσης. «Αν είχαν το θάρρος και τη δύναμη της αυτοτέλειας στις ιδέες και στις θέσεις τους, δε θα στήριζαν την προφορική προπαγάνδα τους σε δολοπλοκίες», αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους οι Κομματικές Οργανώσεις του Κόμματος. Και προσθέτουν για τους άθλιους προβοκάτορες: «Το κομμουνιστικό τους παρελθόν το χρησιμοποιούν μόνο για να καλλιεργήσουν τη σύγχυση».

Υπογραμμίζουν ότι το Κόμμα και οι δυνάμεις του δεν υποτάχθηκαν στο νέο κύμα υποβάθμισης της ζωής των εργαζομένων, αποκάλυψαν το ρόλο δημάρχων και δημοτικών συμβούλων τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας, οι οποίοι εκλέχτηκαν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να προωθήσουν αντιλαϊκές αλλαγές. Στο πνεύμα αυτό, αναφέρεται στην επιστολή, το Κόμμα δε στήριξε το 1998 τον Η. Γκότση για υποψήφιο δήμαρχο, γιατί δεν εξασφάλιζε την πολιτική του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης δε δελεάστηκε από μια ευκαιριακή συνεργασία με τις δυνάμεις του ΣΥΝ στη λογική να φύγει ο κακός δήμαρχος για να έρθει ο καλός. «Τολμήσαμε - επισημαίνουν οι κομμουνιστές της Νέας Ιωνίας - να υποστούμε το "κόστος" της επιλογής μας» και αναφέρονται σ' όσους «την αφορμή μόνο ήθελαν για να εγκαταλείψουν το μετερίζι του αγώνα, της αντίστασης στην ΕΕ και να συμπλεύσουν με δυνάμεις συμβιβασμένες στη νέα επίθεση του κατεστημένου».

Στη συνέχεια αφού αναλύεται η ασυμβίβαστη πολιτική του ΚΚΕ σε αντιδιαστολή με την πολιτική της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού που ακολουθούν ο ΣΥΝ και όσοι εγκατέλειψαν την πολιτική του ΚΚΕ, οι Κομματικές Οργανώσεις του Κόμματος στη Νέα Ιωνία απευθύνουν κάλεσμα υπερψήφισης της ΔΗ.Π.Ι. και της ΝΑΣ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πλατιά αγωνιστική, ριζοσπαστική, πραγματικά αριστερή παράταξη, αφού «στο πλαίσιο της δράσης της και με τη συμμετοχή της στους γενικότερους και στους τοπικούς αγώνες, η ΔΗ.Π.Ι. διευρύνθηκε, συναντήθηκε και με άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Ετσι διαμορφώθηκαν οι όροι της πιο πλατιάς δημοτικής συσπείρωσης, με αποτέλεσμα σήμερα να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗ.Π.Ι. και να το στηρίζουν το ΔΗΚΚΙ και η Κομμουνιστική Ανανέωση στη Νέα Ιωνία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μισές «αριστερές» αλήθειες...(2014-02-21 00:00:00.0)
Ασυμβίβαστος στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων(2005-06-10 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο Γιάννης Δομνάκης(2005-06-09 00:00:00.0)
Η λαϊκή συσπείρωση θα φέρει τη νίκη(1998-10-13 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία του ΠΑΣΟΚ ο Στ. Πανάγος(1998-09-29 00:00:00.0)
Να ξαναγίνει ο δήμος μαχητής και αγωνιστής(1998-06-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ