Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Μαχητική συγκέντρωση στον Πειραιά

Δυναμικό παρών έδοσε στη χτεσινή κεντρική συγκέντρωση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας ο Πειραιώτικος λαός

Ο Κ. Τζατζάνης
Ο Κ. Τζατζάνης
Γέμισε, χτες, η πλατεία Κοραή, με κόσμο από κάθε γωνιά του Πειραιά, με ανθρώπους κάθε ηλικίας, ανθρώπους του μόχθου, ψημένους στα προβλήματα του λιμανιού, που ξέρουν όμως να κρατάνε το κεφάλι ψηλά κι έτσι πορεύονται και προς τη μάχη των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών. Γι' αυτό και χτες, δέκα μέρες πριν τις εκλογές, επέλεξαν να δώσουν δυναμικό παρών στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και να βροντοφωνάξουν: «δήμαρχοι - νομάρχες αγωνιστές, όχι του κεφαλαίου διαχειριστές»!

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, ηθοποιός, Βασίλης Κολοβός, ενώ χαιρέτισαν καλώντας σε στήριξη της ΝΑΣ ο Μάκης Χαλβατζάρας, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και ο Γιάννης Κουβαράς, εκ μέρους της ΚΠΕ του ΔΗΚΚΙ.

«Το ψηφοδέλτιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, πρόσωπο με πρόσωπο, από χέρι σε χέρι, να γίνει μαγνήτης για την πιο πλατιά συσπείρωση, των πιο διαφορετικών, αλλά αποφασισμένων δυνάμεων, να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους» και να ρίξουν ψήφο που «καίει τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, τους εραστές του «Ευρωονείρου», την «εικονική πραγματικότητα» των ΜΜΕ και των μεθοδευμένων γκάλοπ και θα φωτίζει τον αγωνιστικό δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον και την ακλόνητη βεβαιότητα πως έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη φορά των πραγμάτων». Μ' αυτό το κάλεσμα ξεκίνησε την ομιλία της η υποψήφια νομάρχης Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή
Η Ελπ. Παντελάκη μίλησε για το πολιτικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές και το ρόλο των άλλων κομμάτων κι αντίστοιχα των άλλων συνδυασμών, που διεκδικούν την ψήφο του λαού. «Η κ. Τσανάκη και ο κ. Μίχας», τόνισε για την υποψήφια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα «ακολουθούν την ίδια πολιτική». «Το προηγούμενο διάστημα έβαλαν πλάτη και οι δυο στην κυβερνητική πολιτική, η μια από τη νομαρχία και ο άλλος από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Εχουν κοινό πρόγραμμα για την "περιβόητη" ανάπτυξη του Πειραιά, που ωφελεί τους εφοπλιστές και τους επιχειρηματίες», είπε και ειδικά για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στο κλείσιμο της Ζώνης στο ξεπούλημα του Λιμανιού (την ίδια στιγμή που σφύριζε αδιάφορα για τον αγώνα των ναυτεργατών), στην οργάνωση των προγραμμάτων κοροϊδίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας και «τον συνοδεύει η τιμητική πλακέτα που έχει στο κούτελό του από την εργοδοσία: απεργοσπάστης». Αντίστοιχα, η υποψήφια του κ. Γλέζου, κ. Καρακώστα, «δεν μπορεί να κρυφτεί» και να δηλώνει «ανεξάρτητη», αφού το μόνο κόμμα που τη στηρίζει είναι ο ΣΥΝ. «Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι. Ολοι μαζί σηκώνουν τη σημαία των αυταπατών και των συγχύσεων σε βάρος του λαού», τόνισε.

Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ελπίδα Παντελάκη
Η Ε. Παντελάκη κάλεσε το λαό να τους μαυρίσει καθώς, όπως υπογράμμισε «η πείρα από τις μεγάλες πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις στη στεριά και τη θάλασσα, απέδειξε ότι μόνο, απορρίπτοντας συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική μπορείς να διεκδικείς αποφασιστικά, να ενισχύεις την αγωνιστική συσπείρωση, να πιέζεις δυναμικά και να αναγκάζεις την κυβέρνηση σε υποχωρήσεις».

Ο Κ. Τζατζάνης

«Ναι, να μας ψηφίσετε οργισμένοι και συνεπείς», ήταν το κάλεσμα του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά, Κώστα Τζατζάνη, που παρουσίασε αναλυτικά τους λόγους, για τους οποίους κάθε Πειραιώτης πρέπει να στηρίξει την Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση». «Είμαστε μια πλατιά δημοτική παράταξη -είπε- που όλοι μας συμφωνούσαμε πάντα σε ένα: τίποτα δε χαρίζεται από το κράτος των μεγαλοκαρχαριών στους ανθρώπους του μόχθου, όλα πρέπει να κατακτηθούν με πιέσεις και αγώνες. Κι αυτό ισχύει ειδικά σήμερα, που η νέα τάξη κι οι εξυπηρετητές της αποφάσισαν να αφαιρέσουν όποια κοινωνικά δικαιώματα κατακτήθηκαν, που ορμούν στην ειρήνη, αλλά και στο φιλότιμο, την ανθρωπιά και τη λογική μας.

Ο Κ. Τζατζάνης υπογράμμισε ότι ο «Πειραιάς Αναγέννηση» είναι η μόνη πλατιά συμπαράταξη που υποστηρίζεται «από τρεις σοβαρούς πολιτικούς οργανισμούς, το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ και την Κομμουνιστική Ανανέωση, από τους σοβαρότερους μαζικούς αγωνιστικούς φορείς της πόλης μας, καθώς και από δεκάδες ανθρώπους που ανήκουν ιδεολογικά σε όλα τα άλλα κόμματα, ή πουθενά», γι' αυτό και η Κίνηση ανταποκρίνεται το περισσότερο δυνατό στην «πραγματική ενότητα της αριστεράς», σ' ένα πλατύ «μέτωπο ανθρώπων και οργανώσεων που εναντιώνεται πραγματικά στις επιλογές των μονοπωλίων».

Κάλεσε δε, τους Πειραιώτες, με τους οποίους αντάμωσε στους δρόμους του αγώνα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο αυτό το μέτωπο. Οσοι έχουν φιλότιμο αντιστέκονται, κρατούν το κεφάλι ψηλά, την ανθρωπιά τους αλώβητη, δε λυγάνε, όσο και να 'ναι δύσκολα τα πράγματα, άλλη λύση δεν υπάρχει, αύριο θα 'ναι χειρότερα, πάντα ο άνθρωπος αντιστεκόταν» κι εκεί στέκεται ο Πολιτισμός και τα οράματά μας, όπως είπε καλώντας σε ψήφιση - στήριξη της Κίνησης και του αγώνα της.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου κι αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, με επικεφαλής τον Γ. Κουβαρά. Επίσης, ο δήμαρχος Περάματος και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Πατσιλινάκος κι οι υποψήφιοι δήμαρχοι: Νίκαιας Μπενετάτος Στέλιος, Κορυδαλλού Συρίγος Απόστολος, Δραπετσώνας Μπεάζογλου Νίκος, Κερατσινίου Μουρίκης Δημήτρης, Ρέντη Γιαννακόπουλος Παναγιώτης και Σαλαμίνας Λεβέντης Βασίλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ