Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΟΧΙ στη συρρίκνωση της βαμβακοκαλλιέργειας

Αντίθετοι με την απόφαση της κυβέρνησης για μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 700.000 στρέμματα δηλώνουν οι υπάλληλοι του Οργανισμού Βάμβακός (ΟΒ), με υπόμνημά του ΔΣ του συλλόγου τους προς τον υπουργό Γεωργίας.

Χαρακτηριστικά, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΟΒ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «είμαστε αντίθετοι με λογικές που συρρικνώνουν την καλλιέργεια και το ύψος παραγωγής με διοικητικά μέτρα. Οι παρεμβάσεις, που κατά την άποψή μας απαιτούνται, πρέπει να έχουν κυρίαρχο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος (σύσπορου και εκκοκκισμένου), με γνώμονα την αναβάθμιση της θέσης του στην παγκόσμια αγορά». Διατυπώνει μάλιστα μια σειρά εναλλακτικών προτάσεων, οι οποίες αν πραγματοποιηθούν, όπως τονίζει: «Θα έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση του εισοδήματος του Ελληνα βαμβακοπαραγωγού με μείωση της συνυπευθυνότητας, χωρίς να απαιτείται η λήψη διοικητικών μέτρων περιορισμού της έκτασης και της παραγωγής».

Το ΔΣ του Συλλόγου ζητά εδώ και πολύ καιρό να συναντηθεί με τον υπουργό Γεωργίας, όπως σημειώνει και στο υπόμνημά του, με σκοπό να αναπτύξει διεξοδικά τις θέσεις του σε ζητήματα πολιτικής βαμβακιού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ