Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ Β. ΕΒΡΟΥ
Στα αζήτητα σκόρδα και πατάτες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες του Βόρειου Εβρου οι οποίοι βλέπουν την παραγωγή τους να σαπίζει στις αποθήκες. Ιδιαίτερο πρόβλημα αυτή την περίοδο αντιμετωπίζουν οι σκορδοπαραγωγοί και πατατοπαραγωγοί του Β. Εβρου, που βλέπουν για άλλη μια χρονιά τα σκόρδα και τις πατάτες να σαπίζουν στις αποθήκες ενώ η αγορά έχει γεμίσει από ξένα προϊόντα. Μόνο στη Βύσσα έμειναν απούλητα και καταστράφηκαν 2.500 τόνοι σκόρδου άριστης ποιότητας χωρίς καμιά αποζημίωση και παραμένουν απούλητες πατάτες περίπου 1.500 τόνοι με άμεσο τον κίνδυνο να καταστραφούν και αυτές οδηγώντας εκατοντάδες αγρότες σε πολύ δύσκολη θέση αφού και οι δυο παραπάνω καλλιέργειες είναι από τις πιο δαπανηρές.

Με αφορμή την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι παραγωγοί, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου καταγγέλλει την κυβέρνηση και την ανάλγητη αντιαγροτική της πολιτική. Με σχετική ανακοίνωσή της καλεί τον υπουργό Γεωργίας «να αφήσει στην άκρη τα παχιά λόγια στην τηλεόραση και να πάρει άμεσα μέτρα, για την αποζημίωση της παραγωγής σκόρδου που καταστράφηκε και για τη διευκόλυνση με δέσμη μέτρων, της διάθεσης στην αγορά της απούλητης πατάτας».

Τέλος, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων η «ΕΝΟΤΗΤΑ», καλεί τους αγρότες για άλλη μια φορά να κατανοήσουν ότι απέναντί τους έχουν μια αντιαγροτική ανάλγητη πολιτική που στόχο έχει να τους καταστρέψει και ότι ο μόνος δρόμος που τους απομένει είναι ο δρόμος του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ