Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Αμεση κινητοποίηση του λαού

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά και εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Θανάσης Παφίλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πορεία «αντίστροφης μέτρησης» του πολέμου σε βάρος του Ιράκ, επισήμανε:

«Ο ελληνικός λαός πρέπει και αυτός να κάνει τη δική του αντίστροφη μέτρηση. Να κινητοποιηθεί και να συμβαδίσει με τις μεγάλες σε όγκο και παλμό αντιπολεμικές συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο. Αντιδράσεις που δείχνουν τη δυναμική που αναπτύσσεται και την αντίθεση των λαών στο νέο πόλεμο των ΗΠΑ και των ιμπεριαλιστών κατά του Ιράκ.

Χρειάζεται η άμεση κινητοποίηση του ελληνικού λαού. Το σύνθημα "όχι στον πόλεμο", θα έχει πρακτική σημασία και αποτέλεσμα, εφόσον θα συνοδεύεται από τη λαϊκή απαίτηση να μη συμμετάσχει και να μη συναινέσει η Ελλάδα στο νέο πόλεμο που ετοιμάζουν.

Ο λαός θα πρέπει με την ψήφο του να ψηφίσει καθαρά, ενισχύοντας τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία", η οποία συσπειρώνει τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες χωρίς ερωτηματικά και "ίσες αποστάσεις" στάθηκαν πάντα στο πλευρό των λαών που δοκιμάστηκαν, στάθηκαν κατά του πολέμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ