Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα κριτήρια της ψήφου

Ως κριτήρια ψήφου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε τα παρακάτω:

  • Το καθεστώς της υπερεκμετάλλευσης των εργαζομένων που πάει παρέα με τα αλλεπάλληλα μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Το αγροτικό πρόβλημα και το πρόβλημα των ΕΒΕ.
  • Το πρόβλημα της γης και της ιδιοκτησίας, η πλήρης εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.
  • Το μείζον ζήτημα των δημοκρατικών ελευθεριών. Η υπόθεση της εξάρθρωσης της «17Ν» είναι μείζον ζήτημα για μας, πρέπει να βγει όλη η αλήθεια στην επιφάνεια. Καμία ηρωοποίηση και μυθοποίηση των εκτελεστών, όμως και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε η διαδικασία να αποτελέσει το άλλοθι για τη συγκρότηση ενός ισχυρού κράτους καταστολής, να μη δυναμώσει η κρατική τρομοκρατία, ο χαφιεδισμός.
  • Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο και στην περιοχή, οι νατοϊκές αμφισβητήσεις, τα νατοϊκά στρατηγεία που κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα σε θέματα συνόρων, άμυνας κλπ. είναι το Κυπριακό, ο επικείμενος πόλεμος του Ιράκ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ