Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
«Λύση» και ... απολύσεις

Το κλείσιμο της συνδρομητικής τηλεόρασης Alpha Digital είχε επιπτώσεις και στους εργαζόμενους στην εταιρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολύθηκαν 220 περίπου εργαζόμενοι, ενώ ορισμένοι απορροφήθηκαν στο ραδιόφωνο του Alpha. Η εταιρία σε όσους πήραν το «χαρτί» της απόλυσης, τους κατέβαλε τις αποζημιώσεις τους.

Εν τω μεταξύ, χτες, ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας δε διέψευσε τη συνεργασία των μετόχων της Alpha Digital με την Netmed. Μάλιστα, είπε πως θα υπάρξουν «κάποιες ανακοινώσεις της Netmed, περί της προοπτικής συγχώνευσης». Οι υπηρεσίες του υπουργείου Τύπου, σύμφωνα με τον Χρήστο Πρωτόπαππα, έχουν λάβει εντολή να κινήσουν σχετική διαδικασία επαφής με την εταιρία Alpha Digital, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς το υπουργείο Τύπου.

Με τις εξελίξεις στη συνδρομητική τηλεόραση της Alpha Digital, αναμένεται να ασχοληθεί και το ΕΣΡ. Στην εν λόγω ψηφιακή τηλεόραση έχει χορηγηθεί άδεια. Ηδη, όμως, όπως έχει υπογραμμίσει ο υπουργός Τύπου, από τη στιγμή που υπάρχει «λύση» της εταιρίας, η νομοθεσία προβλέπει την «επιστροφή της άδειας».

Προβλήματα, όμως, δημιουργούνται και με τους συνδρομητές της Alpha Digital, που σύμφωνα με την προχτεσινή ανακοίνωση της εταιρίας θα μπορούν να «μετακομίσουν» στη NOVA, «διατηρώντας τους αποκωδικοποιητές τους ενεργοποιημένους και συντονισμένους σ' ένα κανάλι της Alpha Digital και τις κάρτες πρόσβασης που διαθέτουν τοποθετημένες στη συσκευή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ