Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Στο ζυγό της τρομο-λαγνείας

Κάποιοι επιμένουν να μας κρατάνε καθηλωμένους στο τρομο-σίριαλ - Δε θέλει πολλή σκέψη για το ποιοι βολεύονται από την υποδαύλιση της τρομο-υστερίας

Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Του Γιάννη Καλαϊτζή από την «Ελευθεροτυπία»
Πάνω που φαινόταν ότι θα απαλλασσόμασταν από το βραχνά της τρομο-λαγνείας και θα έμπαιναν στο προσκήνιο τα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα, να 'τος... ο Κουφοντίνας! Πήγε και παραδόθηκε «οικειοθελώς»... Κάποιοι δε θέλουν να «πάρουμε ανάσα» και επιμένουν να μας κρατάνε καθηλωμένους στο τρομο-σίριαλ. Δε θέλει και πολλή σκέψη για το ποιοι βολεύονται από την καθημερινή υποδαύλιση της τρομο-υστερίας.

Μεταξύ μας, πάντως, το ζήτημα δεν είναι βέβαια η παράδοση του σκοτεινού, έτσι κι αλλιώς, «αρχιεκτελεστή» της «17Ν», όσο η πολιτική του δήλωση, η οποία είναι «συνεπής» με τη συνολική προβοκατόρικη δράση της δολοφονικής οργάνωσης. Από μια άποψη «ολοκληρώνεται» και «επισφραγίζεται» η προβοκάτσια της συκοφάντησης των επαναστατικών ιδεών και των ιδανικών, αφού ο ψυχρός εκτελεστής Κουφοντίνας δε διστάζει να χρεώσει την εγκληματική δράση της «17Ν» στο όραμά του για μια «σοσιαλιστική κοινωνία» και στην πίστη του σε ένα «επαναστατικό κίνημα»!

Με την κατάπτυστη και άθλια δήλωσή του ο Κουφοντίνας έρχεται να «δικαιώσει» τους γελοίους ισχυρισμούς ότι τάχα η επαναστατική Αριστερά είναι η «μαμή» της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση, βέβαια, θα επιμείνει να αποδοκιμάζει επίσημα το στιγματισμό «οποιουδήποτε κοινωνικού και πολιτικού χώρου», αλλά η προπαγανδιστική μηχανή θα «δουλεύει» όπως έχει προγραμματιστεί...

«Αρχηγός» της «17Ν» αρέσκεται να αυτοπροβάλλεται, εμμέσως πλην σαφώς, ο Κουφοντίνας αλλά αισθάνεται μεγάλη άνεση και «ασφάλεια» να προσέρχεται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής. Ισως γιατί είναι το «alter ego» της; Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορεί να μιλάει για αξιοπρέπεια ως «βασική αξία του κάθε αγωνιστή». Οχι και αγωνιστές οι άνανδροι δολοφόνοι που τους χρησιμοποιούν οι αρχές για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ