Σήμερα, στις 5.30 μμ, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των ιδιωτικών υπαλλήλων
Την ανάγκη να συμμετέχουν όλοι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση, που θα γίνει σήμερα, στις 5.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, προκειμένου να αναδειχτεί για ακόμα μία φορά ικανή, ταξική διοίκηση, που θα συνεχίσει την αγωνιστική του πορεία. Τα θέματα της συνέλευσης είναι: Απολογισμός δράσης της απερχόμενης διοίκησης. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Εγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν 5 με 8 του Μάρτη.
Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση - πρόσκληση του σωματείου, τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι η καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι χαμηλοί μισθοί, η παράταση του ωραρίου, η επίθεση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, η απόλυση που κρέμεται καθημερινά πάνω από τα κεφάλια τους.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου, μαζί με άλλους εργαζόμενους, έδωσε μάχες, μικρές και μεγάλες σε χώρους δουλιάς, ενάντια στην ασυδοσία των εργοδοτών. Υπερασπίζουμε και διευρύνουμε τα δικαιώματά μας. Αγωνιζόμαστε για σταθερή δουλιά με δικαιώματα. Υπερασπίζουμε το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της εφαρμογής τους ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, για 35ωρο - 7ωρο - 5θήμερο με αύξηση των αποδοχών», υπογραμμίζει το σωματείο.
Καταλήγοντας, καταγγέλλει την πολιτική της «εργασιακής ειρήνης», που όπως επισημαίνει, «προσπαθούν να επιβάλουν κάποιοι δήθεν συνδικαλιστές και οι παρατρεχάμενοί τους που αλωνίζουν στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα (ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων)».